blije personen

Breda

Veegwagen voor Amarant Boerderij Wolfslaar

Boerderij Wolfslaar in Breda heeft er een veegwagen bij, om het terrein en de dierenverblijven beter te kunnen onderhouden. Hier werken mensen met een beperking. Mede dankzij de vele bezoekers die dagelijks naar de boerderij komen, staan de medewerkers midden in de samenleving.

Bijdrage door Zuyderleven Groep

De aanschaf van de veegwagen was mogelijk dankzij een donatie door Zuyderleven Groep, in samenwerking met zusterbedrijf Kompas Financiën. Het advieskantoor deed een beroep op het speciale ‘Samen Betrokken’ fonds dat de coöperatie Nh1816 in de coronaperiode beschikbaar stelde.

Werkplek voor mensen met een beperking

De kinderboerderij Wolfslaar is een samenwerkingsproject van de gemeente Breda en Amarant; een zorgverlener voor mensen met een beperking, met vestigingen in heel Brabant. Boerderij Wolfslaar in Breda is een levendige werkplek in een mooie omgeving. In een vast werkschema pakken de medewerkers veel taken op, zoals schoonmaken en het verzorgen en trainen van de dieren. In de winkel van de boerderij kunnen bezoekers terecht voor diverse lokale producten, moestuin- en bloemenzaden, nestkasten, cadeauartikelen en wandel- en fietsroutes.

Donatie is goed terechtgekomen

Op uitnodiging van Marieke Haagh, persoonlijk begeleider bij boerderij Wolfslaar, bezochten Amber Bezemer en Jens de Wolf van Zuyderleven en Sylvia Knuvers van Kompas Financiën de boerderij op vrijdag 10 september. Ze werden ontvangen door Marieke, haar collega Petra en vier van de twintig medewerkers. Eén van hen demonstreerde trots de veegwagen. Het is duidelijk te zien dat deze donatie enorm goed terecht is gekomen.

Naar boven