Asserbos

Januari tot en met maart 2022

Beleef de historie van het Asserbos

Wandelen door het Asserbos

Als Assenaren zeggen dat ze in Assen het mooiste stadsbos van Nederland hebben, moet je van goeden huize komen om dat uit hun hoofd te praten. Zelfs als Assenaren beweren dat ze het oudste bos van Nederland hebben, is daar weinig tegen in te brengen. Een bos met een geschiedenis die teruggaat naar de middeleeuwen. Oordeel zelf: het Asserbos is een prachtig stukje natuur op slechts enkele minuten afstand van de Asser binnenstad. De wandeling voert langs de mooiste lanen en paadjes van het 100 hectare grote Asserbos. Onderweg is er gelegenheid om een kijkje te nemen op de drie oudste Asser begraafplaatsen aan de randen van het bos. Neem de tijd, er is heel veel te zien op deze route!

Ledenvoordeel: gratis wandelkaart
Actieperiode: januari t/m maart 2022

Wandelkaart aanvragen 
Vraag uw wandelkaart via onderstaand formulier aan. Een keer per week verstuurt het landschap de wandelkaart naar de aanvrager.

Met uw aanvraag steunt u Het Drentse Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Drentse Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens u bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Drents Landschap gedeeld en verwerkt. U ontvangt uw consumptievouchers binnen circa anderhalve week.

Aanvragen wandelkaartVoorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 31-3-2022. Zolang wandeltochten worden aangeboden.
  • De aanvragen worden wekelijks gedeeld met het landschap.
  • Per adres wordt één wandelkaart toegestuurd.
Hunebed in het Drents Landschap

Drentse Hunebedden

Wat is er te doen in het Drents Landschap?

Een hunebed is een ruim 5000 jaar oud stenen monument, waarin gedurende de prehistorie mensen werden begraven. Ook diende het hunebed als een centrale plek waar rituelen en feesten plaatsvonden. Tegenwoordig vinden we ze nog vooral terug in Drenthe, veelal op de Hondsrug. In totaal zijn er 52 bewaard gebleven in Drenthe. Het Drentse Landschap beheert 22 provinciale hunebedden. Naast deze stenen monumenten zijn er ook grafheuvels in Drenthe. 

Foto: Alle Oldenbeuving

Naar boven