schapen in de heide van het Drents Landschap

juli t/m september 2022

Gratis wandelkaart Hijkerveld

Het Hijkerveld behoort tot de grootste heidevelden van Drenthe en ligt bij Hijken. Grote delen waren tot in de ijzertijd in gebruik als woongebied. De ijzertijdboeren maakten gebruik van kleine omwalde raatakkers, celtic fields genaamd. Overblijfselen van deze prehistorische akkers liggen op de heide. Ook grafheuvels en oude karrensporen wijzen op vroegere bewoning. Het gebied is daarna eeuwenlang alleen maar voor beweiding gebruikt. Een traditioneel gebruik dat door Het Drentse Landschap in ere is hersteld.

Ledenvoordeel: wandelkaart Hijkerveld
Actieperiode: juli t/m september 2022

Wandelkaart

Vraag uw wandelkaart via onderstaand formulier aan. Een keer per week verstuurt het landschap de wandelkaart naar de aanvrager.

Met jouw aanvraag steun je Het Drentse Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Drentse Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens jou bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Drents Landschap gedeeld en verwerkt. Je ontvangt jouw consumptievouchers binnen circa anderhalve week.

Aanvragen wandelkaart

Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 30-09-2022. Zolang wandeltochten worden aangeboden.
  • De aanvragen worden wekelijks gedeeld met het landschap.
  • Per adres wordt één wandelkaart toegestuurd.
vogel

Vogelreservaat Diependal en vogelkijkhut

Wat is er te doen in het Drents Landschap?

Diependal werd ooit als vloeiveldencomplex gebruikt door de aardappelmeelfabriek Oranje. De vloeivelden zijn door Het Drentse Landschap omgevormd tot vogelreservaat. Het gebied is rijk aan bijzondere moeras- en watervogels. De vogelkijkhut middenin het gebied is te benaderen via een 162 m lange tunnel en een wenteltrap. Vanwege de wenteltrap is de hut niet bereikbaar voor rolstoelen. Diependal is te bereiken vanuit het dorpje Oranje. 

Foto: Martin Morsman 

Naar boven