heide in het drents landschap

1 juli tot oktober 2021

Ontdek de hunebedden in het Drents Landschap

In Drenthe kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Stichting Het Drentse Landschap heeft meer dan 100 wandel- en fietsroutes. Zij vinden dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten. De routes brengen u langs de natuurgebieden en het monumentaal erfgoed van Het Drentse Landschap. Op de website Eindje om in Drenthe staan alle routes, die geschikt voor voor de smartphone, uitgeprint kunnen worden en als gpx-bestand kunnen worden gedownload.

Gratis Hunebedroutekaart 

Wist u dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? En dat ze gebouwd zijn van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd?

Ga zelf met de fiets op pad in de prachtige natuurgebieden van Drenthe. Als lid van de Coöperatie Nh1816 kunt u hieronder een gratis fietskaart aanvragen om de omgeving van de hunebedden te ontdekken. Op de routekaart vinden de kids leuke en educatieve quizvragen die ze tijdens de route kunnen beantwoorden.

Met uw aanvraag steunt u Het Drentse Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Drentse Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens u bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Drents Landschap gedeeld en verwerkt. U ontvangt uw routekaart binnen circa anderhalve week.

Aanvragen HunebedroutekaartVoorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 1-10-2021.
  • Per adres wordt één fietsroute en magazine toegestuurd.
Hunebed in het Drents Landschap

Drentse Hunebedden

Wat is er te doen in het Drents Landschap?

Een hunebed is een ruim 5000 jaar oud stenen monument, waarin gedurende de prehistorie mensen werden begraven. Ook diende het hunebed als een centrale plek waar rituelen en feesten plaatsvonden. Tegenwoordig vinden we ze nog vooral terug in Drenthe, veelal op de Hondsrug. In totaal zijn er 52 bewaard gebleven in Drenthe. Het Drentse Landschap beheert 22 provinciale hunebedden. Naast deze stenen monumenten zijn er ook grafheuvels in Drenthe. 

Foto: Alle Oldenbeuving

Naar boven