gebouw overcinge

oktober t/m december 2022

Gratis wandelroute Overcingel en familieticket foto expositie

Fotograaf Sake Elzinga heeft een serie van 20 werken gemaakt die op panelen van circa 1 bij 1 meter worden afgebeeld. De foto’s zijn langs een wandelroute over Landgoed Overcingel in Assen geplaatst. Vanaf dit najaar is de route te wandelen. Met jouw ledenvoordeel ontvang je niet alleen een wandelroute maar ook een familieticket om de foto expositie te bewonderen. 

De foto’s zullen niet alleen de gevolgen voor het landschap in alle lelijkheid laten zien, zoals confronterende foto’s van zonneweides, windparken of windturbines, etc., maar zeker ook het mooie landschap dat Drenthe gelukkig nog heeft.

Ledenvoordeel: Wandelroute landgoed Overcingel en familieticket foto expositie
Actieperiode: Oktober t/m december 2022

Wandelkaart aanvragen

Vraag je wandelroute en ticket via onderstaand formulier aan. Een keer per week verstuurt het landschap de wandelkaart naar de aanvrager.

Met jouw aanvraag steun je Het Drentse Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Drentse Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens jou bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Drents Landschap gedeeld en verwerkt. Je ontvangt jouw ledenvoordeel binnen circa anderhalve week.

Aanvragen wandelkaart + familieticket


Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 31-12-2022. Zolang wandeltochten worden aangeboden.
  • De aanvragen worden wekelijks gedeeld met het landschap.
  • Per adres wordt één wandelkaart en familieticket toegestuurd.
gebouw

Landgoed Overcingel

Wat is er te doen in het Drents Landschap?

Het landgoed Overcingel staat bekend om zijn krokussen…maar die bloeien uiteraard niet in het najaar. Het is een bijzondere plek, tegen de stadsrand van Assen een landgoed van 5 ha. 
De stad is er als het ware omheen gegroeid. De familie Van Lier-Lels die er woonde heeft zich altijd sterk gemaakt voor het behoud van deze plek. 

De gemeente probeerde telkens weer stukken van het landgoed af te snoepen door de centrale ligging. De grond waar het station van Assen op gebouwd is, hoorde vroeger bij het landgoed. 

Dit heeft wel tot gevolg dat het met de trein eenvoudig aan te lopen is. Het Drentse Landschap doet haar best om het geschonken landgoed volgens de wens van de familie in ere te houden. 

Mede door het landgoed middels een wandelkaart open te stellen voor publiek.  

Foto: Karla Leeftink

Naar boven