boot in water in Zuidlaardermeer

9 juli, 6 augustus of 3 september

Gratis vaarexcursie Zuidlaardermeer met gids

De fluisterboot de Raidomp heeft een geringe diepgang en brengt je op de mooiste plekjes en dichtbij de anders zo ontoegankelijke rietkragen. Wie weet kom je ook in oog met de bever en de roerdomp. Onze gids en schipper vertellen het verhaal achter het prachtige landschap. 

Vaar als Nh1816-verzekerde gratis mee tijdens een vaarexcursie met de Raidomp over het Zuidlaardermeer

Programma Raidomp met gids

De vaartochten met de fluisterboot Raidomp over het Zuidlaardermeer staan gepland op zaterdag 9 juli, zaterdag 6 augustus en zaterdag 3 september 2022. Er wordt anderhalf uur gevaren van 13.00 tot 14.30 uur. Opstappen is bij de steiger aan het water bij Paviljoen De Leine, Meerweg 62a, 9606 PP Kropswolde. 

Meld je aan voor de vaarexcursie

De vaartocht is alleen voor leden van Nh1816 Verzekeringen. Er kunnen maximaal 28 personen aan boord dus meld je snel aan. Vol=vol! 

Na aanmelding word je geïnformeerd over het programma door het Groninger Landschap. Bij dermate slecht weer waardoor annulering noodzakelijk is, wordt telefonisch of per e-mail contact opgenomen.

Vol=vol!

Aanmelden vaarexcursie Groninger Landschap

Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanmelden is mogelijk tot 1-9-2022.
  • Per Nh1816-verzekerde mogen tot 5 personen mee
groninger landschap  vogel

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Een rondvaart op het 600ha grote Zuidlaardermeer, ingesloten door natuurgebieden in beheer van Het Groninger Landschap, geeft een bijzondere blik op deze mooie omgeving en de vele bijzondere soorten flora en fauna die hier voorkomen. 

Onderweg en vanuit de vogelkijkhut(ten)  is er gelegenheid om te speuren naar vogels die op en rond het Zuidlaardermeer voorkomen, zoals de fuut, zwarte, witvleugel- of witwangstern, diverse eenden, weidevogels als grutto of tureluur en roofvogels als buizerd, bruine kiekendief of de majestueuze zeearend. De gids geeft uitleg over alles wat er te zien is. 

Foto: Martin Morsman

Coöperatie Nh1816 steunt Groninger Landschap

De coöperatie Nh1816 vindt het belangrijk bij te dragen aan jouw omgeving. Met jouw ledenvoordeelaanvraag doneert Nh1816 € 10,- aan Landschap Noord-Holland voor het behoud en onderhoud van het prachtige Groninger Landschap. Zodat jij nog lang van haar flora en fauna kunt genieten.

Naar boven