waddenkust groninger landschap

1 oktober tot 1 februari 2022

Ontdek de Waddenkust

Het Groninger Landschap biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, monumenten te bezoeken, via excursies of je eigen ontdekkingstocht. 

Geen indrukwekkender beeld van Noord-Groningen dan vanaf de zeedijk. Aan de ene kant het weidse water met z’n wildernis aan zandplaten en kwelders, aan de andere kant van de dijk het door mensenhanden geknede landschap. Hier helpt Het Groninger Landschap mee natuur en cultuur te behouden en te ontwikkelen.

Gratis gebiedsfolder de Waddenkust

Ga zelf op ontdekkingstocht in dit prachtige natuurgebied. Als lid van de Coöperatie Nh1816 vraag je hieronder een gratis wandelkaart aan om de omgeving van de Waddenkust te ontdekken. In het meegestuurde magazine Golden Raand lees je meer over het prachtige Groninger landschap!

Met uw aanvraag steunt u Het Groninger Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Groninger Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens u bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Groninger Landschap gedeeld en verwerkt. U ontvangt uw gebiedsfolder binnen circa anderhalve week.

Gebiedsfolder de Waddenkust aanvragenVoorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk tot 1-2-2022.
  • Per adres wordt één gebiedsfolder en magazine toegestuurd.
molen in groninger landschap

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Kwelders
Langs de randen van de Waddenzee vind je kwelders. Als de zee maar genoeg slib aanvoert vormt het water land. Aan de Groninger Waddenkust heeft de mens een handje geholpen door het aangevoerde slib vast te houden tussen dammen. Kunstmatig? Misschien, maar de begroeiing is puur natuur!

Naar boven