kindje speelt in het gras langs waterkant

1 juli tot oktober 2021

Dieren spotten in het Hunzedal

Het Groninger Landschap biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, monumenten te bezoeken, via excursies of je eigen ontdekkingstocht. 

Het Hunzedal, een prachtig en uniek natuurgebied op fietsafstand van de stad Groningen. Leefgebied van otter, bever, zeearend, roerdomp en witwangstern. Het gebied is onderdeel van het beekdalsysteem van de Hunze. Vroeger stond dit beekdal in het najaar en in de winter onder water. Het was er zompig en moerassig. Later nam de mens het hier over. De oeverlanden werden ingepolderd en drooggelegd voor bewoning, veeteelt en akkerbouw. Dat ging helaas ten koste van planten en vogels. Die hadden een gevarieerde en natte leefomgeving nodig.

Gratis gebiedsfolder het Hunzedal

Ga zelf op ontdekkingstocht in dit prachtige natuurgebied. Als lid van de Coöperatie Nh1816 vraag je hieronder een gratis wandelkaart aan om de omgeving van het Hunzedal te ontdekken. In het meegestuurde magazine Golden Raand lees je meer over het prachtige Groninger landschap!

Met uw aanvraag steunt u Het Groninger Landschap. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Het Groninger Landschap wordt één keer per jaar € 10 namens u bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

De aanvragen worden eens per week met het Groninger Landschap gedeeld en verwerkt. U ontvangt uw gebiedsfolder binnen circa anderhalve week.

Gebiedsfolder Het Hunzedal aanvragenVoorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk tot 1-10-2021.
  • Per adres wordt één gebiedsfolder en magazine toegestuurd.
molen in groninger landschap

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Molen Kikkoman visvriendelijke vijzel

Breng een bezoek aan de Molen Kikkoman. Dankzij molen Kikkoman is het water voortdurend in beweging. Deze windmolen drijft een grote visvriendelijke vijzel aan – een megakurketrekker – en pompt daarmee niet alleen water het gebied in, maar ook vissen. De vijzel draait heel langzaam en brengt de vissen heel voorzichtig over, zonder ze te beschadigen. In Leinwijk kunnen ze dan een mooi beschut plekje uitzoeken en hun eitjes afzetten op de waterplanten.

Naar boven