Wat te doen bij diefstal op reis Nh1816

Wat te doen bij

Verlies of diefstal op reis

Bent u iets verloren of is er iets gestolen tijdens uw reis? Doe dan het volgende:

Stap 1

Doe aangifte of ga naar de gemeente

Wanneer u merkt dat u bent beroofd van uw bezit, doe dan direct aangifte bij de lokale politie. De aangifte dient als bewijs van verlies of diefstal en is van belang voor de eventuele dekking op uw polis.

Bent u uw bezit in Nederland verloren, doe dan aangifte op de website van de lokale gemeente of via www.verlorenofgevonden.nl. De kans is aanwezig dat uw bezit daar al is afgeleverd. Indien dat niet zo is noteert de baliemedewerker uw gegevens voor het geval uw bezit later wordt afgeleverd. Bij sommige gemeentes kunt u het verloren voorwerp ook online aanmelden. 

Stap 2

Meldt de diefstal of verlies in Nederland

Zodra u terug bent van uw vakantie meldt u de schade bij uw adviseur via de VerzekeringApp of Mijn Polissen. U kunt de aangifte van de politie van uw vakantiebestemming bijsluiten ter bewijsvoering.

Bel met AGVT bij autodiefstal

Is uw auto gestolen in het buitenland? Bel dan met het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit via 088 - 008 74 44. Het loket zorgt ervoor dat de politie, Rijksdienst voor Wegverkeer en uw verzekeraar op de hoogte worden gesteld.