5 tips voor een zorgeloze vakantie tijdens corona

11-9-2020

De zomervakantie is voorbij en we gaan langzaam richting het najaar. Heb jij een vakantie in de planning? Ga dan goed voorbereid op reis! Voorkom teleurstellingen met onze vijf tips.

Tip 1. Zorg voor een goede reisverzekering
Ga zorgeloos op reis dankzij een goede reisverzekering. Met onze doorlopende reisverzekering is schade aan of diefstal van je bagage standaard meeverzekerd. Ook kun je rekenen op 24/7 hulpverlening door de Nh1816 Alarmcentrale, wanneer je bijvoorbeeld door een ongeval in het ziekenhuis belandt. Kies voor aanvullende dekkingen als de Ongevallenverzekering of Medische kosten om de reisverzekering compleet te maken. Vraag jouw adviseur naar de mogelijkheden!

Tip 2. Weet waarvoor jij verzekerd bent
Heb jij een Nh1816 doorlopende reisverzekering? Dan is het goed om te weten waarvoor jij precies bent verzekerd tijdens jouw vakantie. Ga je naar een land met reisadvies code geel, maar wordt deze  vlak voor óf tijdens jouw vakantie plotseling gewijzigd naar code oranje of rood? Bekijk twee reisscenario’s om te zien welke dekking de Nh1816 reisverzekering biedt. Meer informatie? Vraag jouw adviseur om hulp.

Tip 3. Verzamel alle informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken
Op de website van de Rijksoverheid vind je veel informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bijvoorbeeld over actuele reisadviezen. Extra tip: download de gratis Reisapp van het ministerie met informatie over alle mogelijke vakantiebestemmingen.

Tip 4. Code geel of oranje? Houd het (lokale) nieuws in de gaten
Volg het nieuws, ook op jouw reisbestemming, om de actuele status rondom het coronavirus in de gaten te houden. Let op: de overheid repatrieert niet bij een negatief reisadvies! Ook wij bieden in dat geval geen vergoeding voor de kosten om eerder terug te keren naar Nederland. Houd er daarom rekening mee dat je deze kosten zelf moet opvangen, wanneer het reisadvies tijdens jouw vakantie plotseling van code geel naar oranje of rood veranderd.

Tip 5. Ken de regels op jouw reisbestemming
Welke regels hanteert jouw reisbestemming om het aantal besmettingen met het coronavirus te beperken? Neem de adviezen van jouw reisorganisatie ter harte en wees goed voorbereid:

  • Houd rekening met eventuele (verplichte) reserveringen voor restaurants of musea.
  • Controleer het lokale openbaar vervoer. Is er een afwijkende dienstregeling? Moet je een mondkapje dragen?
  • Bekijk of er beperkingen zijn in het gebruik van een zwembad, sportfaciliteiten, shows en alles wat normaal gesproken in je resort, hotel of op de camping te doen is.
  • Check de Reisapp van de overheid: er kunnen verschillen per regio zijn.

Wij wensen je een veilige, leuke en zorgeloze vakantie!

Heb je een Nh1816 doorlopende reisverzekering en heb je in het buitenland (nood)hulp nodig? Bel dan met onze Nh1816 Alarmcentrale via 088 – 112 1816.