Collega’s Nh1816 aan de slag voor Stichting Babyspullen

17-7-2018

Medewerkers van verschillende afdelingen van Nh1816 Verzekeringen hebben samen vrijwilligerswerk verricht voor Stichting Babyspullen in Heerhugowaard.

Maatschappelijk betrokken

Nh1816 stelt vanuit maatschappelijke betrokkenheid werkuren beschikbaar zodat medewerkers onder werktijd aan de slag kunnen bij een goed doel. Stichting De Waaier brengt in het HAL gebied (Heerhugowaard-Alkmaar-Langedijk) bedrijven in contact met lokale goede doelen. Zij had maatschappelijk partner Nh1816 dit keer gekoppeld aan Stichting Babyspullen. 

Stichting Babyspullen

Marjolijn Hermus, directeur van de stichting, begon in 2012 op haar eigen zolder met het inzamelen van babykleertjes voor (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Zelf werd zij onbedoeld jong moeder, maar kon ze gelukkig rekenen op de steun en middelen van haar familie en omgeving. Marjolijn trok zich echter het lot aan van gezinnen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

Kleertjes sorteren

De zolder werd al heel snel te klein en in een paar jaar tijd groeide haar stichting enorm uit met inmiddels 180 inzamelpunten door heel Nederland. Dagelijks komen er zakken met babyspullen binnen in het grote magazijn in Heerhugowaard. Deze moeten gesorteerd worden op artikel, maat en kwaliteit voordat ze in pakketten met een ‘wauw effect’ netjes worden verpakt voor de (aanstaande) ouders. 

Samenwerking

De collega’s van Nh1816 hebben met veel plezier en inzet een middag besteed aan het sorteren en opvouwen van talloze hemdjes, broekjes en boxpakjes. Een mooie combinatie om met z’n allen de schouders eronder te zetten en intussen een leuke tijd met elkaar te hebben.