Jaguartweeling geboren in ARTIS

29-6-2017

Beschuit met muisjes in Artis want gisterochtend vroeg zijn twee jaguarwelpen geboren in het splinternieuwe jaguarverblijf van Artis. 

Voor de gevlekte jaguar is het haar eerste worp. Moeder en de tweeling maken het goed maar hebben vooral rust nodig in de eerste kritieke periode na de geboorte. Als de moeder te veel onrust ervaart, bestaat de kans dat zij haar jongen verstoot.

Hierdoor zijn enkele paden bij het verblijf tijdelijk niet toegankelijk voor bezoekers. Met de gezellige ZOOmeravonden in gedachten, worden de activiteiten in de Muziektent tijdelijk verplaatst naar het Tuinpaviljoen. Afhankelijk van de toestand van het jonge gezin wordt bepaald op welke locatie de volgende ZOOmeravonden gaan plaatsvinden.

Jaguar bevalt van tweeling in Artis

Op kraamvisite tijdens Nh1816 ZOOmeravonden

Het nest is in het binnenverblijf, waardoor de jonge jaguars niet direct zichtbaar zijn voor het publiek. Op z’n vroegst zullen zij over drie of vier weken het buitenverblijf verkennen. Tot die tijd zijn er live beelden van de jaguars te zien via schermen in het Planetariumcafé en restaurant de Twee Cheetahs. 

Kom het prille geluk bewonderen tijdens een van de Nh1816 ZOOmeravonden. U kunt als verzekerde gebruik maken van ledenvoordeel en een bezoek brengen aan een van de avonden in de maand juli.

Jaguarverblijf

Als coöperatie staat Nh1816 midden in de samenleving en daar willen ze graag iets aan teruggeven. Dat doen zij door maatschappelijk relevante projecten zoals het nieuwe verblijf van de Bennett wallaby’s en jaguarverblijf mede mogelijk te maken.

Artis maakt deel uit van het Europese fokprogramma (EEP) voor jaguars. Het is voor het eerst sinds 1975 dat er jaguarwelpen in Artis zijn.