Negen verzekeringskantoren steunen Slowcare Elzeneindhuis

13-6-2018

Maar liefst negen financieel advieskantoren uit de regio Oss waren op vrijdagmiddag verenigd op het terrein van de Stichting Slowcare Elzeneindhuis en poseerden voor de hagelnieuwe rolstoelbus waaraan zij hebben bijgedragen.

Donatie rolstoelbus

De zelfstandige financieel advieskantoren hebben een gezamenlijke donatie gedaan, die door de coöperatie Nh1816 werd verdubbeld tot een totaalbedrag van € 4.500,-. Niet de hoogte van het bedrag, maar vooral het saamhorigheidsgevoel bij de donatie maakte het moment van de overhandiging door directielid Cas Verhage (Nh1816) gedenkwaardig. Met de rolstoelbus worden de bewoners en mensen van de dagbesteding in het Elzeneindhuis vervoerd.

Onderdeel van de samenleving

Lucian van Heumen heeft in een voormalige basisschool zijn Elzeneindhuis uitgebouwd tot een prachtige community. 24 mensen met een vaak meervoudige beperking hebben hier een veilig en warm thuis in ruime studio’s. Zij wonen midden in een woonwijk van Oss, waardoor de bewoners en hun naasten zich een onderdeel voelen van de samenleving.

Slow Care

Inmiddels is het Slow Food principe een bekend begrip, maar Slow Care heeft dezelfde strekking. De zorg die de medewerkers van het Elzeneindhuis verlenen, wordt gegeven met  voldoende aandacht en tijd voor de bewoners. Geen haastwerk, maar zorg waarbij iedereen zich prettig voelt en die toevoegt aan de kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Lucian van Heumen vertelt met veel passie over zijn levenswerk. Zijn dochter Lieneke is een van de bewoners en aanwezig bij de presentatie die hij gaf aan de aanwezige adviseurs.

Nh1816 en negen verzekeringskantoren

Voor Nh1816 is het Elzeneindhuis bij uitstek een goed doel om aan bij te dragen. Het heeft een belangrijke functie in de samenleving van Oss en omgeving. Niet voor niets zetten de betrokken kantoren hun concurrentieposities even opzij om samen met de Coöperatie Nh1816 een donatie te doen en het verhaal van Lucian uit eerste hand te vernemen.

De betrokken kantoren zijn: Van Zanten Assurantien (Zeeland), Lamers & Van de Wijdeven (Hapert), Van der Aa Financieel Adviseurs (Oss), Van Peufflik Assurantiën (Oss), Van der Doelen Assurantiën (Geffen en Loosbroek), Senders Advies (Rosmalen), Gloudemans Adviesgroep (Rosmalen), Het Raadhuis Verzekeringen & Hypotheken (Liempde) en Van Hooft & Postema Assurantie (’s-Hertogenbosch en Maren-Kessel).