Pinksteren ook voor Nh1816 festival weekend

6-6-2017

Afgelopen pinksterweekend stond traditioneel bol van de festivals in Nederland. PinkPop, Amsterdam Open Air en The Flying Dutch zijn de bekendste, maar door het hele land werden lokaal voor jong en oud festivals georganiseerd.

Nh1816 was met Pinksteren bij twee benefietfestivals betrokken samen met lokale verzekeringsadviseurs. In Eindhoven, tijdens Muziek op de Dommel, met maar liefst vijf kantoren: Geld & Woning, Financieel Adviesburo De Mul, Schipperheijn & Partners, Peter Geurds Assurantiën en Advas Adviesgroep.

Muziek op de Dommel voor Jeugdcultuurfonds

Tijdens het hoogtepunt van het festival, waarbij de bekende musici Carel Kraayenhof en Lisa Jacobs hun muzikale kunsten vertoonden, werden de adviseurs uitgenodigd om op het podium over de sfeervol verlichte Dommel te komen. Namens de coöperatie Nh1816 maakten zij een donatie bekend aan het Jeugdcultuurfonds Eindhoven van €10.500,-.

Met dit bedrag kan het fonds 30 tot 35 kinderen uit arme Eindhovense gezinnen de kans bieden om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen op gebied van muziek, toneel en dans.

Muziek op de Dommel Cheque uitreiking

Huisweid Festival

Op zondag, eerste pinksterdag, stond het Noord-Hollandse Warmenhuizen op zijn kop. Talloze vrijwilligers en een keur aan artiesten, die belangeloos optraden, vermaakten duizenden bezoekers van het Huisweid Festival. Samen met Arie Bleeker Verzekeringen en Trots! Hypotheken was Nh1816 hoofdsponsor van het evenement.

Vrienden voor een Ander

De organisatie van Huisweid Festival, Stichting Vrienden voor een Ander, maakte bekend dat met  € 110.000,- de hoogste opbrengst in haar bestaan werd gehaald. Dit bedrag wordt verdeeld over twee goede doelen. De Bontius Stichting, dat onderzoek doet naar de broze bottenziekte Fibreuze Dysplasie en de stichting Cystic Fibrosis voor onderzoek naar taaislijmziekte krijgen ieder de helft van het record bedrag.