20 januari 2020

Aan het begin van een nieuw jaar kriebelt het bij veel wintersport liefhebbers. Gaan we naar Oostenrijk, Italië of toch naar Tsjechië of Slovenië? Welke bestemming u ook kiest, wintersporten brengt altijd risico’s met zich mee. Schade lijden is heel vervelend. Hoe beschermt u uzelf en uw spullen? Samen met Hans de Waard, Manager Verzekeringen bij Nh1816, geven wij 5 tips.

 1. Ga veilig met de auto op reis
  Laat winterbanden monteren en koop goede sneeuwkettingen; in veel landen is dit verplicht. Rijd je door Frankrijk? Dan moet je ook een alcoholtest in de auto bewaren. Een wintercheck regelen voor de auto is ook een goede tip, zegt Hans: “We zien regelmatig dat verzekerden onderweg naar wintersport stranden met pech omdat ze geen wintercheck hebben gedaan.” Met de doorlopende reisverzekering van Nh1816 inclusief aanvullende dekking voor hulpverlening en vervoer heeft u recht op hulp bij pech onderweg en worden onder andere de kosten van vervangend vervoer vergoed.
   
 2. Voorkom letsel
  Besteed aandacht aan uw persoonlijke bescherming. Hans: “Uit onderzoek blijkt dat in 12% van de ongelukken met skiën of snowboarden hoofdletsel een gevolg is. Meestal ernstig. 85% daarvan kan voorkomen worden met een goede helm.” Zorg daarnaast voor een goede conditie en dat u getraind bent om te skiën of snowboarden. Vermoeidheid vergroot de kans op ongelukken. “Ook is de kans op een gebroken arm of been groter als mensen ongetraind de piste af gaan.”
   
 3. Voorkom diefstal en schade
  “Diefstal van ski’s komt vaak voor”, zegt Hans. “Vooral bij duurdere of nieuwe ski’s raden wij daarom aan om deze te merken en af te sluiten met een goed slot”. ’s Nachts opbergen is ook een goede tip. Evenals bewust omgaan met andere waardevolle spullen. “We zien geregeld dat telefoons beschadigen die tijdens het skiën nog in een broek- of jaszak zitten”. De doorlopende reisverzekering van Nh1816 heeft een aanvullende dekking voor wintersport. Hiermee zijn de risico’s van wintersport meeverzekerd. Van schade aan uw sportuitrusting tot ongevallen.
   
 4. Blijf warm
  Kleed u en uw reisgenoten warm aan. Draag geen strak zittende kleren of schoenen, want die belemmeren de bloedsomloop. En bedek uw hoofd, vingers, tenen en oren. Zo bent u veilig in de kou en gaat u comfortabel de berg af.
   
 5. Denk aan anderen op de piste
  Last but not least: denk aan anderen als u van de piste af skiet of snowboard. Een ongeluk zit in een klein hoekje. “Lees de FIS-piste regels goed door voor de eigen veiligheid én die van anderen”, zegt Hans. Blijf altijd voor u kijken, zodat u berekend bent op onverwachte manoeuvres van mede-wintersporters. “De voornaamste wet op de piste is zo logisch als wat: degene die voor je skiet heeft altijd voorrang. Oók als ‘ie onervaren is”, zegt advocaat Stephan Wijnkamp, die Nederlanders en Belgen bijstaat bij ongevallen in wintersportlanden (bron: AD).

Lees onze auto preventietips en wintersport preventietips om extra goed voorbereid op reis te gaan.

Een complete wintersportverzekering, bestaat dat?

Natuurlijk is het belangrijk om goed verzekerd te zijn tijdens de wintersport. Denk aan een doorlopende reisverzekering met aanvullende dekking voor wintersport. Nh1816 biedt deze oplossingen voor een onbezorgde vakantie.

Naar boven