zonnepanelen op een dak goed verzekeren

Zonnepanelen verzekeren: een must-do!

21 december 2021

Bij zo'n 1,5 miljoen huishoudens in Nederland liggen ze op het dak: zonnepanelen. Dit blijkt uit een onderzoek van Dutch New Energy Research in augustus 2021. De verwachting is dat hier nog eens 1 miljoen huishoudens bij komen in de komende twee jaar. Heb jij ook zonnepanelen? Zorg er dan voor dat je ze goed verzekert met een woonhuisverzekering.

Dekking bij diverse schades aan zonnepanelen

Met een complete woonhuisverzekering kun je jouw zonnepanelen verzekeren voor schade door:

 1. Zonnepanelen verzekeren tegen natuurkrachten
  Zonnepanelen kunnen voor een lagere energierekening zorgen. Bovendien is de keuze voor zonnepanelen een duurzame; je maakt immers gebruik van de natuur. Maar diezelfde natuur kan met haar krachten schade toebrengen aan de kwetsbare panelen op het dak van je huis of schuur. Met een complete woonhuisverzekering zijn je zonnepanelen verzekerd voor schade door een grote hoeveelheid sneeuw of regen, hagel, blikseminslag en storm. Bijvoorbeeld als er een boom op je dak is gevallen.,
   
 2. Zonnepanelen verzekeren tegen brand en ontploffing
  Ontstaat er brand in jouw huis of die van je directe buren, waardoor jouw woning of schuur ook beschadigd raakt? Met een complete woonhuisverzekering zijn je zonnepanelen verzekerd wanneer ze brand- en/of rookschade oplopen. Ook wanneer sprake was van een ontploffing bij jou thuis óf bij je directe buren.
   
 3. Werkzaamheden tijdens een verbouwing
  Een verbouwing of renovatie is altijd spannend en leuk; je vergroot je woonplezier! Maar er bestaan ook risico's op schade aan je woning en zonnepanelen. Bijvoorbeeld wanneer je een aanbouw creëert of juist iets in je woning afbreekt en opnieuw opbouwt. Wanneer je zelf aan de slag gaat kun je schade veroorzaken, maar ook vakmensen kunnen fouten maken. Met een complete woonhuisverzekering verzeker je zonnepanelen mee voor die schadegebeurtenissen.

Standaard dekking bij Nh1816 Woonhuisverzekering

In de Nh1816 Woonhuisverzekering zijn zonnepanelen standaard verzekerd. Kies je voor een Extra uitgebreide dekking, dan ben je verzekerd voor alle genoemde schadegebeurtenissen in de polisvoorwaarden. Ga je voor de dekking Optimaal, dan is alles verzekerd, tenzij we in onze voorwaarden duidelijk maken dat de verzekering iets niet of beperkt dekt. Andere duurzame onderdelen in, op of bij je huis zijn overigens ook verzekerd! Zoals laadpalen voor je elektrische auto, zonneboilers en –collectoren en warmtepompen.

Risico bij niet verzekeren van zonnepanelen

Kies je er niet voor om je huis en bijbehorende zonnepanelen te verzekeren? Dan kan schade een enorme invloed hebben op je portemonnee. Je hebt al geïnvesteerd in je zonnepanelen. Daarom wil je voorkomen dat je zelf alle kosten moet ophoesten voor schadeherstel of nieuwe exemplaren. De oplossing? Een complete woonhuisverzekering afsluiten, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Jouw financieel adviseur helpt je graag!

Nh1816 is er voor jou en je gezin

Wij zijn gespecialiseerd in particuliere schadeverzekeringen. De huis-, tuin- en keukenrisico's. We begrijpen dat verzekeringen afsluiten niet het leukste onderwerp is in je dagelijkse leven. Daarom werken wij volledig samen met financieel adviseurs. Zoals de local hero bij jou om de hoek. Hij of zij biedt een advies op maat en ontzorgt je bij schades. Samen helpen wij jou zo goed en zo snel mogelijk. Want zo kun jij je richten op andere belangrijke dingen, zoals je gezin! Sluit je meerdere verzekeringen af bij Nh1816? Dan ontvang je tot 10% combikorting op je premie.

In zowel 2020 als 2021 wonnen wij de Gouden Lotus Award voor beste Woonverzekeraar van Nederland.

Veelgestelde vragen zonnepanelen verzekeren

1. Zijn mijn zonnepanelen verzekerd als ik ze zelf ga plaatsen?

Nee, ze zijn dan niet volledig verzekerd. Ontstaat er tijdens het plaatsen schade aan de panelen? Dan bieden wij geen dekking. Ontstaat er na het plaatsen schade, bijvoorbeeld door een verkeerde installatie of montage? En heb je de dekking Optimaal afgesloten van onze woonhuisverzekering? Dan bieden we een beperkte dekking tot € 1.500,- voor de herstelwerkzaamheden, tenzij er sprake is van brand; dan bieden we volledige dekking voor brandschade. Ons advies? Laat je zonnepanelen plaatsen door erkende vakmensen!

2. Krijg ik een vergoeding als mijn zonnepanelen schade oplopen door hagel?

Ja, wij bieden dekking voor materiële schade aan je zonnepanelen door een heftige hagelbui. Dat geldt voor onze beide dekkingen: Extra uitgebreid en Optimaal. Gelukkig kunnen zonnepanelen wel tegen een stootje; ze worden onder zware omstandigheden getest.

3. Als ik mijn zonnepanelen schoonmaak omdat er vuilaanslag op zit, en ik beschadig hierbij mijn panelen, is er dan dekking voor de schade?

Nee, wij bieden geen dekking voor schade aan je zonnepanelen door onderhoud, reparatie of reinigingswerkzaamheden.

Naar boven