Beers in de bres voor ALS

Het project 


De fietsvereniging R&TC de Pedaleur uit Oirschot heeft drie evenementen georganiseerd voor het goede doel ALS. Tijdens een benefietdiner, PeerPoP en Beerzetocht zamelden zij geld in voor dit goede doel.

In 2012 werd Peer Hems, lid van de vereniging, getroffen door de progressieve en fatale ziekte ALS. Vanaf dat moment strijdt hij met zijn gezin tegen deze genadeloze ziekte. In 2013 gaf hij aan geld in te willen zamelen voor onderzoek naar ALS, door met zijn gezin de Mont Ventoux te beklimmen. De leden van de vereniging omarmden het initiatief en ondersteunen de familie daarbij. In 2016 beklom de familie Hems voor de 4de keer de Mont Ventoux met Tour du ALS. 14 deelnemers brachtten hun Team met Peer Hems op een speciale tandem naar de top van de Mont Ventoux. Een ongelooflijke prestatie gelet op het stadium van de ziekte van Peer.

Onder het motto ‘Beers in de Bres voor ALS’ werd geld ingezameld voor dit goede doel. Beers in de Bres voor ALS draagt de binnengekomen gelden af aan de stichting ALS voor onderzoek en ondersteuning van ALS patiënten. Ze organiseerden hiervoor 3 evenementen in de Beerzen.

Benefietdiner voor ALS 21 en 22 april.
In samenwerking met opleidingscentrum de Rooi Pannen organiseerden zij dit benefietdiner. 

PeerPoP 22 mei.
Bij Gasterij de Kemphaan in Middelbeers veranderde het terras tot een muziekplein. Op twee podia traden plaatselijke bands op. 

Beerze tocht 26 juni
Vanaf Gasterij de Kemphaan te Middelbeers hebben de leden diverse tochten uitgezet. Gezinstocht van 25 km. Fietstochten van 50, 75 en 100 km. Mountainbike tocht van 50 km en in 2016 voor het eerst een wandeltocht van 5 en 10 km. 


Resultaat 

Een bedrag van € 10.868,04 is opgehaald voor ALS waardoor ALS een totale donatie van 20.868,04 ontvangt. Tevens ontvangt fietsvereniging Le Pedaleur een sponsorbedrag van € 10.000,- dat onder meer wordt besteed aan ondersteuning van aankomende evenementen en de viering van het jubileum van de vereniging. Handass Verzekeringen is als advieskantoor zeer betrokken bij Beers in de Bres en heeft zich volop ingezet om het project de aandacht te geven die het verdient.

Evenement: Benefietdiner, benefietconcert en fietstocht
Datum: Vanaf 21 april tot en met 26 juni
Goed doel: ALS
Vereniging: R&TC de Pedaleur

De projectaanvrager is verzekerd bij Handass Verzekeringen en lid van de fietsvereniging R&TC de Pedaleur.