Voorjaar 2017

Drakenbootrace voor Sailability

Het project

De Watersport Vereniging De Schelde in Bergen op Zoom organiseert een Drakenbootrace voor Sailability in 2017.

In de stad, vlakbij de Oosterschelde en het centrum, grenzend aan een groot meer genaamd De Binnenschelde, zijn de vijf initiatiefnemers van het evenement opgegroeid. Wonend áán het water, spelend en zwemmend ín het water en varend óp het water. 

Al jarenlang is het de wens van de leden van de vereniging om de verbinding die zij sterk hebben met het water en met alle sportieve mogelijkheden die dat water hen biedt ook mogelijk te maken voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is. Kinderen die niet van die mogelijkheden gebruik kunnen maken en dan met name kinderen met een lichamelijke handicap.

Daarom organiseren zij de Drakenbootrace op De Binnenschelde voor Sailability en zamelen zij geld in voor dit goede doel. Met de toezegging van Stichting Goede Doelen Nh1816 willen ze het mogelijk maken om structureel zeillessen te geven op de Binnenschelde, in aangepaste boten voor gehandicapte kinderen. Samen met Stichting Sailability stellen ze een lokaal team op om de lessen en het beheer van de materialen mogelijk te maken. 

Hiermee voldoen ze aan de missie van Watersport Vereniging De Schelde. Namelijk om watersport in al haar facetten mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen in de regio West-Brabant. 

Evenement: Drakenbootrace
Datum: 9 september 2017
Goed doel: Sailability
Vereniging: Watersportvereniging De Schelde 

De projectaanvrager is verzekerd bij Baas Assurantiën en lid van de watersportvereniging De Schelde. 

Media

Kijk op Bergen op Zoom - Stemmen op mooi voornemen van Watersportvereniging De Schelde