DSS voor de gouden wensboom

29 april 2017

DSS voor de gouden wensboom

Het project

Een jaarlijks terugkerend evenement bij DSS Handbal is het 'Carla-de-Groot-toernooi'.

In 2017 werd het evenement alweer voor de 7e keer gehouden. De handbalvereniging DSS organiseerde deze editie van het toernooi in het teken van Gouden Dagen – De Wensboom! Tijdens dit toernooi kwam de top10 van de Nederlandse A- en B-jeugd bijeen om te strijden om de felbegeerde Carla-de-Groot-trofee. Dit toernooi zorgde voor publiek vanuit de deelnemende teams, de lokaal handballende jeugd met hun ouders alsmede handballiefhebbers uit de omgeving.

Het geld dat zij ophaalden tijdens dit evenement wordt geschonken aan ViVa! Zorggroep/Gouden Dagen – De Wensboom! Vanwege fysieke beperkingen, geldgebrek of het ontbreken van een sociaal netwerk gaan veel ouderen nog maar weinig de deur uit. Ook staan de budgetten van WMO en AWBZ zwaar onder druk; er is steeds minder geld voor ‘leuke dingen’. Terwijl de 'leuke dingen' voor ouderen enorm belangrijk zijn. De groeiende behoefte aan activiteiten voor ouderen, afhankelijk van sociaal-culturele achtergronden en een structurele private geldstroom is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van Gouden Dagen; een concept voor welzijnsactiviteiten op maat voor ouderen, met eigen fondsenwervende kracht. 

DSS had verschillende activiteiten tijdens de dag van het toernooi bedacht om nog meer geld in te zamelen. De A en B teams mochten penalty schieten op Tess Wester, keepster van het Nederlands team. De jeugd van DSS nam deel aan een sponsorloop. Leden en bezoekers mochten op de foto met Estavana Polman, een bekende speelster uit het Nederlands team. Ook werd de opbrengst van een veiling en de baropbrengst gedoneerd aan het goede doel! Een grote actie waarbij zij een hoge opbrengst behaalden!

Evenement: handbaltoernooi
Datum: 22 april 2017
Goed doel: Viva Zorggroep - Gouden Dagen de Wensboom
Vereniging: DSS Handbal

De projectaanvrager is verzekerd bij SB Groep en lid van de handbalvereniging DSS.

 

De projectaanvrager DSS