Hugo Venebrugge toernooi

Hugo Venebrugge toernooi

Het project

Vrienden en de jongere broer van Hugo Venebrugge organiseren onder de vlag van v.v. Den Ham sinds 2009 ieder jaar het Hugo Venebrugge Toernooi. In 2016 werd het toernooi voor het goede doel Stichting Vechtgenoten georganiseerd.

Het deelnemersveld bestaat uit 16 E1-teams, met name afkomstig uit de omgeving van Den Ham maar ook uit plaatsen als Utrecht. Bijzonder is dat Hugo zelf nog heeft meegedacht over de invulling van het toernooi. Hij somde op zijn ziekbed verschillende clubs op waar hij een goede band mee had en die per se mee moesten doen. Die wens hebben de organisatoren geprobeerd in te willigen. Veel van de teams die aan de eerste editie hebben meegedaan doen nog steeds ieder jaar mee.

Hugo vond het goed dat er een toernooi naar hem vernoemd zou worden, maar dan wel één met 'alles erop en eraan'. Of je nu wint of verliest, ieder kind moet het die dag naar zijn zin hebben. (Spel)plezier stond bij hem altijd voorop. Die wens proberen zijn vrienden en jongere broer ieder jaar weer te realiseren. 

Het toernooi is gehouden op 4 juni 2016. Tussen de wedstrijden door hebben kinderen meegedaan aan verschillende activiteiten en wedstrijden. Er was een compleet verzorgde lunch, ieder team werd begeleid door een eigen teammanager (één teammanager per twee teams) en na afloop werd aan alle spelers van elk team - van de winnaar tot aan de nummer 16 - een bijzonder aandenken aan de dag meegegeven. 

De Stichting Vechtgenoten biedt (ex)-kankerpatiënten en hun naasten een plek om te ontmoeten, en daarnaast een plek om emoties te verwerken/ te uiten. De opbrengst van het evenement is geschonken aan het goede doel.

Resultaat 

Een mooi bedrag van € 2.250,- werd ingezameld tijdens het toernooi waardoor een totaalbedrag van € 4.500,- werd gedoneerd aan Stichting Vechtgenoten. Hetzelfde bedrag van € 2.250,- werd als sponsorbedrag aangeboden. Dit bedrag wordt gebruikt ter ondersteuning van het Hugo Venebrugge Toernooi in de aankomende twee jaren. 

Evenement: Voetbaltoernooi
Datum: 4 juni 2016
Goed doel: Stichting Vechtgenoten
Vereniging: VV Den Ham 

De projectaanvrager is verzekerd bij Bloemendal Assurantiën en lid van de voetbalvereniging Den Ham.

Hugo Venebrugge toernooi sponsor