Koken, eten, daten en bewegen

April 2017

Koken, eten, daten en bewegen

Het project
De Atletiekvereniging Lycurgus (AVL) en Koken Eten Daten (KED) hebben beide oog voor dezelfde doelgroepen (mensen met en zonder beperking) om te helpen bij sporten en welzijn. Door te sporten en met elkaar te werken wordt de afstand kleiner en vergroot het wederzijds contact. Allereerst is er een perfecte match tussen de G-atleten van Lycurgus en van KED. Lycurgus en KED zetten zich in om doelgroepen met een lichamelijke of geestelijke beperking te ondersteunen en in hun kracht te zetten. 

AVL Lycurgus opent dit jaar een nieuw sportcomplex en organiseert een openingsevenement waarbij geld wordt ingezameld voor KED. Daarnaast wordt voor de G-atleten in samenwerking met de pupillen bij AV Lycurgus een sponsorloop van 1 tot 5 kilometer opgezet op 8 juli 2017. Bij deze activiteit zal de ‘foodtruck’ van Stichting KED aanwezig zijn om na afloop gezonde hapjes als Power Pancakes, Kracht Cakes, Spirit Soup, Healthy Bites tegen een kleine vergoeding aan te bieden. De opbrengst van de sponsorloop gaat volledig naar een rolstoeltoegankelijk buitenterras bij KED. Het bedrag van de sponsoring wordt gebruikt voor nieuwe trainingsattributen bij AV Lycurgus. 

Koken Eten Daten is een no-waste kook-activiteiten centrum waar iedereen met elkaar kan koken, eten en andere mensen ontmoeten. KED heeft een ideëel maatschappelijk doel. Of je nu wel of helemaal niet lichamelijk of geestelijk beperkt, langdurig ziek bent of al dan niet in ligbed of rolstoel of door ouderdom of anders beperkt. Als je eenzaam of alleen bent en wel zin hebt om met vrienden, bekende collega’s of andere relaties een uitje, je verjaardag, teambuilding, reünie of anders te vieren door met elkaar te koken, lekker te eten en elkaar te ontmoeten.

In het sfeervolle restaurantgedeelte met aangepaste keuken (die in hoogte en laagte verstelbaar zijn) en toilet kan iedereen, met en zonder fysieke beperking genieten! 

Evenement: sponsorloop bij Winkelcentrum de Saen
Datum: 8 juli 2017
Goed doel: Koken, eten en daten
Vereniging: AV Lycurgus

De projectaanvrager is verzekerd bij P.G.J. Stoop Assurantiën en lid van de atletiekvereniging AV Lycurgus.

 

Koken, eten en daten