opa en oma voetballen mee

27 augustus 2016

Opa en oma voetballen mee

Het project
Voetbalvereniging de Foresters uit Heiloo organiseerde een ‘walking voetbaldag’ waarbij geld werd ingezameld voor Stichting Welzijn Ouderen Heiloo.

Traditioneel wordt eind augustus het voetbalseizoen ingeluid met een ‘Kick-off’ evenement. Op 27 augustus 2016 is een groot openingsfeest bestaande uit een tweedehandsmarkt, fotomomenten met alle jeugdteams, informatievoorziening en een barbecue voor en met de vrijwilligers. Daarnaast worden er onderlinge wedstrijden gespeeld. In 2016 was het idee dit laatste programmadeel grootser aan te pakken, met als uitgangspunt: ‘Opa en Oma' Voetballen Mee! Voetbalwedstrijden met de regels van het nieuwe concept: ‘Walking Football’. Jeugdspelers versus ‘opa en oma’!

Walking football is een speciaal concept voor ouderen waarbij via “lopend” voetbal (letterlijk: niet rennend) het plezier van voetbal weer wordt herbeleefd maar waardoor er geen/minder kans is op blessures. Deze sport is uitvoerbaar tot een zeer hoge leeftijd. Het Walking Football traject is bedoeld om de ouderen gemeenschap aan het sporten te krijgen ter bevordering van welzijn en gezondheid.

Naast het actief sporten wordt er nadrukkelijk aandacht besteed aan community vorming zodat mensen ergens naar kunnen uitkijken, een middagje onder elkaar met als uiteindelijke doel de binding van de ouderen (opa’s en oma’s) aan de vereniging van hun kinderen. De opbrengst van deze dag door sponsoring en donaties werd volledig gedoneerd aan SWH.

Walking Football past perfect bij het goede doel SWH. Stichting Welzijn Heiloo is een onafhankelijke non-profit organisatie. In opdracht van de gemeente Heiloo verzorgen zij activiteiten voor (kwetsbare) inwoners van Heiloo. Zij zorgen ervoor dat alle inwoners van Heiloo kunnen meedoen in de maatschappij – op hun eigen niveau, naar wens en behoefte, met inzet van hun talenten, vanuit eigen kracht en met ondersteuning waar nodig.

Als voorbereiding op het Kick-Off evenement werden er diverse activiteiten ter voorbereiding georganiseerd. De trainingsreeks is hier een mooi voorbeeld van. In samenwerking met SWH introduceerde de Foresters het Walking Football concept Heiloo breed. Voor deelname aan de reeks betaalden de deelnemers een klein inschrijfbedrag, wat ten goede kwam als donatie aan SWH. Daarnaast was het team Walking Football betrokken bij de Open Dag van SWH op 18 juni 2016 en waren er samenwerkingen met de gemeente Heiloo en de buurtsportcoach (sportmakelaar) om een najaarprogramma op te zetten.  

Resultaat: Het resultaat van deze geldinzamelingsactie is € 10.600,- waardoor de totale donatie aan Stichting Welzijn Heiloo een mooi bedrag van € 20.600,- mag ontvangen. Daarnaast wordt het bedrag van € 10,000,- als sponsorgeld ingezet voor extra ondersteuning van het Walking Football project bij de Foresters.

Evenement: Opa en Oma Voetballen Mee!
Datum: 27 augustus 2016
Goed doel: Stichting Welzijn Heiloo
Vereniging: De Foresters

De projectaanvrager is verzekerd bij Harsveld Verzekeringen en lid van de voetbalvereniging De Foresters.

https://youtu.be/hB6O_v3lQaw

Stichting Welzijn Heiloo