28 augustus 2016

Scoren voor diabetes!

Het project

De actie Zwem- en Poloclub De Reuring voor de Bas van de Goor Foundation is van start gegaan met het waterpolotoernooi op zaterdag 28 mei 2016 12.00 uur en duurde tot zondag 29 mei 12.00 uur. Een zwemestafettemarathon startte zaterdag om 20.00 uur en ging door tot zondagochtend 8.00 uur. Een extra uniek element is dat Jan Korver 24 uur lang, alle waterpolo wedstrijden heeft gefloten. Er zijn tijdens deze actie 58 waterpolowedstrijden gespeeld, door 36 teams, in 9 poules, gedurende 24 uur met één doel: Scoren voor diabetes!

Waterpolo is gelukkig een “schone sport” maar in dit geval zijn de scheidsrechters bij de bedrijvenpoule omkoopbaar: voor dit unieke geval kon de scheidsrechter in deze poule worden omgekocht door bijvoorbeeld € 100,- te bieden voor een strafworp of een afgekeurd doelpunt of spelersuitsluiting voor de tegenstander, enzovoort. Kortom; alles voor het goede doel.  

Op de zondagochtend werd tevens in het 2e bad een minipolo toernooi gehouden. Daarmee was dit met recht een evenement voor alle leeftijden. Naast de waterpolowedstrijden (van jong tot oud) en de zwemestafettemarathon werden er verschillende andere activiteiten georganiseerd om voldoende geld in te zamelen: 

  • Een informatiestand van Diabetes Vereniging Nederland
  • Een stand met de mogelijkheid voor alle bezoekers om het eigen glucose gehalte te laten testen
  • Een verloting
  • Een BBQ
  • Een Djembee sessie
  • Een horecaplein met DJ’s (partytime!)
  • Ontbijten in de Bever
  • Een sportquiz
  • Een markt met hebbedingen en handgemaakte spullen
  • Proefduiken onder begeleiding van, en met dank aan, OWSV De Fortuyn (duikvereniging, traint ook in de Duikerdel) 

Alles met het doel een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen. Het zwembad is volledig gratis ter beschikking gesteld door Sport Servicepunt Langedijk! De gehele opbrengst ging voor 100% naar het goede doel. 

 

Resultaat 

Een mooi bedrag van € 12.045,06 is ingezameld voor Bas van de Goor Foundation. Hierdoor ontvangt het goede doel nog eens € 10.000,- vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816 en hetzelfde bedrag voor Zwem- en Poloclub de Reuring. Het sponsorbedrag zal worden besteed aan nieuwe materialen voor de Zwem- en poloclub.

Evenement: waterpolotoernooi
Datum: 28-5-2016 en 29-5-2016
Goed doel: Bas de Goor Foundation
Vereniging: Zwem- en Poloclub de Reuring 

De projectaanvrager is verzekerd bij Arie Bleeker Verzekeringen en lid van de Zwem- en Poloclub de Reuring

Scoren voor diabetes!