Verwenkermis Zonhove project

18 november 2016

Verwenkermis Zonhove

Het project

Een verwenkermis in de zomer van 2017 werd speciaal voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking georganiseerd door de buurtvereniging Gehurterbij plaatselijke serviceclubs.

De buurtvereniging organiseerde de Verwenkermis voor het goede doel Stichting Welzijn Zonhove. De stichting zet zich in voor het welzijn van de bewoners van SWZ, locatie Zonhove te Son & Breugel. Zonhove is een instelling voor meervoudig complex gehandicapte kinderen, jongeren en volwassenen. Bijzondere, mooie mensen die wat extra aandacht verdienen!

De verwenkermis was een hele speciale dag vol kermisvermaak, muziek, knuffeldieren en verwennerij. Waarbij in alle opzichten rekening werd gehouden met de wensen en beperkingen van de VIPS, mensen van SWZ. De attracties waren bijvoorbeeld prikkelarm, de snelheid van de attracties was aangepast en deze waren rolstoelvriendelijk. Tevens was er voldoende tijd om in de apparaten in te stappen. Circa 180 vrijwilligers hielpen mee om deze dag tot een succes te maken.

De Verwenkermis 2017 werd mogelijk gemaakt, omdat er diverse activiteiten werden georganiseerd om de financiële middelen bijeen te krijgen. Een voorbeeld daarvan is een uitgebreid diner dat op 18 en 19 november 2016 heeft plaats gevonden. 

 

Resultaat 

De opbrengst van het benefietdiner is geteld. Deze komt volledig ten goede aan de Verwenkermis 2017 en wordt verdubbeld door Stichting Goede Doelen Nh1816. Daarnaast ontving de buurtvereniging het bedrag als sponsorgeld voor het ondersteunen van nieuwe evenementen.

Evenement: Verwenkermis
Datum: Zomer 2017
Goed doel: Stichting Welzijn Zonhove
Vereniging: Gehurterbij 

De projectaanvrager is verzekerd bij Van den Boer en Roggen en lid van de buurtvereniging Gehurterbij.