Lemmer, 8 september 2018

A Local Swim Lemmer

Na Schagen en het Westland was het zaterdag de beurt aan Lemmer voor A Local Swim for ALS, waarbij Nh1816 als sponsor en donateur betrokken was. Gelukkig voor de organisatie en vele vrijwilligers waren de temperatuur en kwaliteit van het water in orde.

Hoofdsponsor met AQRaad
Samen met het plaatselijke verzekeringskantoor AQRaad was Nh1816 hoofdsponsor van het evenement. Ruim 60 zwemmers ging te water in het Lemster Dok. Onder het wakend oog van de reddingsbrigade legden zij allemaal 2 km af door het gezellige centrum van Lemmer.

Verdubbeling donatie
Twee deelnemers waren verzekerd bij Nh1816. De coöperatie verdubbelde het door hun opgehaalde sponsorbedrag, waardoor de lokale verzekeringsadviseur van AQRaad een cheque van €3.000,- aan de organisatie kon geven. Daarmee kwam de totale opbrengst op €34.165,-.

Stichting ALS
De directeur van Stichting ALS was persoonlijk naar Lemmer afgereisd om de cheque in ontvangst te nemen. Hij vertelde dat 75% van de alle donaties wordt besteed aan de zoektocht naar het medicijn dat de ziekte ALS in de toekomst geneest. 25% gaat naar de levenskwaliteit van ALS patiënten voor wie genezing waarschijnlijk niet meer al komen.

Sfeerimpressie