Den Ham, 23 juni 2018

Hugo Venebrugge Toernooi

Het toernooi

Het Hugo Venebrugge Toernooi voor JO11-1-pupillen (ook wel de E’tjes genaamd) is een eerbetoon aan Hugo Venebrugge, die op 5 augustus 2008 op 22-jarige leeftijd is overleden. Hugo leed aan kanker, maar zette zich desondanks met groot enthousiasme in voor de begeleiding van jeugdspelers van v.v. Den Ham. In zijn laatste seizoen als leider begeleidde hij het team van E1. De organisatie van het toernooi dat naar hem is vernoemd, is in handen van zijn vrienden en jongere broer.

De teams die aan het toernooi deelnemen strijden voor een gigantische beker maar staat vooral plezier voorop. Naast de voetbalwedstrijden worden diverse activiteiten aangeboden zodat ook de bezoekers zich goed kunnen vermaken.

Stichting Vechtgenoten en Kans voor een Kind

Dit jaar heeft de organisatie gekozen Stichting Vechtgenoten en Stichting Kans voor een Kind te ondersteunen door de opbrengst van het toernooi te verdelen. Stichting Vechtgenoten biedt (ex)-kankerpatiënten en hun naasten een plek om te ontmoeten, emoties te verwerken en te uiten. Stichting Kans voor een Kind vervult individuele wensen van kinderen uit Twente. Deze kinderen hebben het niet gemakkelijk door een lichamelijke of psychische ziekte ofwel door sociale of maatschappelijke omstandigheden.

Betrokken lokale adviseur

Erik Hemmink van Bloemendal Assurantiën is al jaren betrokken bij v.v. Den Ham. Zijn zoon Ron voetbalt bij deze club en was goed bevriend met Hugo Venebrugge. Als vaste sponsor is Erik trots dat hij samen met Nh1816 extra ondersteuning kan bieden aan deze speciale editie van het toernooi.