Huisweid Festival

Het Huisweid Festival in Warmenhuizen wordt jaarlijks georganiseerd en ontvangt duizenden bezoekers op het Huisweid Bedrijventerrein. Vrijwilligers en de artiesten zetten zich belangeloos in om veel geld in te zamelen voor het goede doel Stichting Vrienden Voor Een Ander. In 2018 vond het gezellige benefietfestival op 20 mei plaats.

Festival

Het festivalterrein is gratis toegankelijk en wordt bezocht door jong en oud uit de regio Warmenhuizen. Zij kunnen ieder jaar weer genieten van verschillende optredens van bands en dj's en van de heerlijke hapjes en drankjes bij de foodtrucks. Tijdens dit festival voor het hele gezin vermaken kinderen zich op het speciale kinderterrein waar diverse spelletjes en andere attracties worden aangeboden. Speciale aandacht was er voor het Pre-Huisweid evenement, dat werd georganiseerd voor mensen met een beperking in onze regio om ook die doelgroep te laten meegenieten van het festival.

Goede doel

De organisatie van Huisweid Festival zet zich jaarlijks in voor Stichting Vrienden Voor Een Ander. De opbrengst van het festival kwam dit jaar ten goede aan de Stichting Bontius en de CF Stichting. Het leek onmogelijk om de opbrengst van vorig jaar te overtreffen tijdens het Huisweid Festival, maar het goede weer en de goede zin van alle vrijwilligers en bezoekers leverden een recordbedrag op van €125.000,- voor het goede doel.

Local Hero

Ike Bleeker, eigenaar van het verzekeringskantoor Arie Bleeker Verzekeringen, vindt het heel vanzelfsprekend dat hij al jaren betrokken is bij Huisweid Festival. Hier lopen zijn relaties rond, heeft hij de mogelijkheid met hen een praatje te maken en steunt hij lokale goede doelen.

 

Sfeerimpressie