Someren, 2 juni 2018

Opgeven is Geen Optie Run

Obstacle Run

Op 2 juni kleurde het Brabantse Someren roze voor de Opgeven is Geen Optie Run. Een fun run van 5 km met allerlei obstakels, speciaal voor dames. Honderd dames stonden aan de start op het terrein van Healthclub One in Someren. Burgemeester Dilia Blok gaf het startschot waarna de dames, aangemoedigd door vele toeschouwers, de run trotseerden.

De route liep dwars door het centrum van Someren en zoveel mogelijk langs de winkeliers, die deze actie met volle overtuiging sponsorden. Het inschrijfgeld voor de run en verschillende acties die hieraan gekoppeld waren bracht een totaalbedrag op van maar liefst € 16.437,-! 

Goede Doelen

De organisatie vraagt aandacht voor onderzoek naar borstkanker. Met de run werd geld ingezameld voor de specialisten van twee lokale ziekenhuizen; Elkerliek en St Anna, die zich inspannen voor de behandeling van de ziekte en het onderzoek naar genezing. 

Lokale adviseur

Samen met de lokale adviseur Björn Bennenbroek was Nh1816 hoofdsponsor van dit mooie lokale initiatief. Veel deelnemers aan de run zijn relaties van Björn en ook de dames uit de organisatie kent Björn goed. Samen met zijn vrouw is hij dan ook heel betrokken geweest bij de organisatie van de Opgeven is geen optie run.