Water Muze Festival

Zaterdag 7 juli werd een sfeervol Water Muze Festival gehouden in Zwartsluis. Zo'n 500 bezoekers waren op het muziekfestival afgekomen, dat plaats vond op het terrein van het Botterhuus.

Minder bekende, maar vaak jonge en talentvolle artiesten traden op terwijl jong en oud zich goed konden vermaken en ontspannen. De plannen voor het Water Muze Festival werden gesmeed na het succes van een reeks huiskamerconcerten bij organisator Ivo Eenkhoorn. De weergoden hadden het goed met de bezoekers voor. 

Goede doel

Het terrein van het Botterhuus is tevens de aanlegplaats van de Zwartsluizer Botter ZS13. De oudste nog varende botter in ons land. Om aandacht te vragen voor de stichting die dit varend erfgoed onderhoudt werd de muziek kort onderbroken. Het bestuur van de Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 ontving namens de coöperatie Nh1816 een donatie van €4.000,-. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in de aankoop van eikenhout om de botter in goede staat te houden. 

Lokaal betrokken

Samen met Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen was Nh1816 Verzekeringen hoofdsponsor van het evenement. De Regiobank vestiging van Boudesteyn in Zwartsluis heeft vanaf de andere kant van het water prima uitzicht op het festival en voelt zich vanzelfsprekend zeer betrokken. 

 

Sfeerimpressie