Hardlopers tijdens het Lopend Freedom Vuurtje evenement

27 oktober 2019

Lopend Freedom Vuurtje

Op zaterdag 26 oktober, 75 jaar na de bevrijding van Noord Brabant startte in Eindhoven de estafetterun Lopend Freedom Vuurtje.

Het bevrijdingsvuur werd al hardlopend gevoerd langs Den Bosch en Tilburg richting Breda, waar de estafette op 29 oktober eindigde. Het is dezelfde weg die de geallieerden 75 jaar geleden hebben afgelegd.

Bevrijding

Langs de route werden diverse plekken, monumenten en gebieden bezocht die een belangrijke rol speelden tijdens WOII of herinneren aan de bevrijding. In de verschillende steden was het Lopend Freedom Vuurtje onderdeel van lokale festiviteiten om de bevrijding te vieren. Plaatselijke hardloopgroepen werden uitgenodigd een deel van de monsterafstand mee te lopen vanaf de rand van de stad naar het centrum waar de feestelijkheden plaats vonden.

Stichting 18 September

Het evenement werd georganiseerd door Stichting 18 September. Dit goede doel organiseert diverse evenementen op educatief en sportief gebied om de herinnering levend te houden aan de bevrijding van ons land.

Financieel Adviesbureau De Mul

Het Eindhovense adviesbureau De Mul was samen met Nh1816 Verzekeringen betrokken bij de openingsdag op 26 oktober en droeg een belangrijk deel bij aan het mogelijk maken van het Lopend Freedom Vuurtje. 


Adviesbureau De Mul

Betrokken adviseur

Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.