Hardlopers tijdens het Lopend Freedom Vuurtje evenement

27 oktober 2019

Lopend Freedom Vuurtje

Op zaterdag 26 oktober, 75 jaar na de bevrijding van Noord Brabant startte in Eindhoven de estafetterun Lopend Freedom Vuurtje.

Het bevrijdingsvuur werd al hardlopend gevoerd langs Den Bosch en Tilburg richting Breda, waar de estafette op 29 oktober eindigde. Het is dezelfde weg die de geallieerden 75 jaar geleden hebben afgelegd.

Bevrijding

Langs de route werden diverse plekken, monumenten en gebieden bezocht die een belangrijke rol speelden tijdens WOII of herinneren aan de bevrijding. In de verschillende steden was het Lopend Freedom Vuurtje onderdeel van lokale festiviteiten om de bevrijding te vieren. Plaatselijke hardloopgroepen werden uitgenodigd een deel van de monsterafstand mee te lopen vanaf de rand van de stad naar het centrum waar de feestelijkheden plaats vonden.

Stichting 18 September

Het evenement werd georganiseerd door Stichting 18 September. Dit goede doel organiseert diverse evenementen op educatief en sportief gebied om de herinnering levend te houden aan de bevrijding van ons land.

Financieel Adviesbureau De Mul

Het Eindhovense adviesbureau De Mul was samen met Nh1816 Verzekeringen betrokken bij de openingsdag op 26 oktober en droeg een belangrijk deel bij aan het mogelijk maken van het Lopend Freedom Vuurtje. 


Adviesbureau De Mul

Betrokken adviseur

Komende projecten
16-2-2020
Cross for the Crocus
22-2-2020
Kerkwijk Cross
5-4-2020
Verbeeten Challenge
12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker
10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon
16-2-2020
Cross for the Crocus

Cross for the Crocus

In de bossen rond Oosterhout wordt voor de 11e keer de mountainbike tocht Cross for the Crocus georganiseerd. De opbrengst van deze recreatieve tocht gaat naar verschillende goede doelen met het thema kanker.

22-2-2020
Kerkwijk Cross

Kerkwijk Cross

Zaterdag 22 februari staat de 29e editie van de Kerkwijk Cross gepland, met verschillende loopafstanden voor volwassenen en kinderen over het terrein van voetbalvereniging Kerkwijk en door de omliggende weilanden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Stichting Roparun.

5-4-2020
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker

10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon