Hardlopers tijdens de CityRun Heerhugowaard

10 april 2020

Heerhugowaard Cityrun by Night

Op vrijdagavond 10 april is de zesde editie van de Heerhugowaard Cityrun by Night: een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting KanZ.

Hardlopen door Heerhugowaard

Tijdens de Heerhugowaard Cityrun by Night, georganiseerd door JCI Heerhugowaard, worden zo’n 4.000 deelnemers verwacht aan de start. De lopers kunnen kiezen voor 5,5 óf 10 kilometer, waar zij individueel of als businessteam aan mee kunnen doen. Voor de kinderen is de Blosse Kidsrun over twee afstanden: de 0,6 km en de 1 kilometer. Het evenement sluit af op het Coolplein, waar de winnende atleten op het podium worden gehuldigd. Deelnemers en toeschouwers kunnen hier genieten van de horeca en entertainment.

Paaseditie 2020

Dit jaar is een speciale paaseditie. Verkleden moet niet, maar wordt zeer gewaardeerd! Diegene met de beste outfit valt in de prijzen. De kinderen kunnen bovendien meedoen aan een paaseierenjacht, waarbij ook leuke prijzen te vinden zijn.

Opbrengst voor Stichting KanZ

De opbrengst van de Heerhugowaard Cityrun by Night gaat dit jaar naar Stichting KanZ: een kleine en lokale zorgaanbieder die zich inzet voor kansen binnen het onderwijs en zorg voor kinderen met een (meervoudige) beperking. De droom van Stichting KanZ Heerhugowaard is om een logeerhuis te openen in Heerhugowaard de Noord. Dit moet een fijne en vertrouwde plek bieden aan thuiswonende kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Zij krijgen hier de zorg en aandacht die ze verdienen, om het thuisfront voor even te ontzorgen.

Lokaal betrokken adviseur

Als trotse sponsor draagt het Heerhugowaardse kantoor Van ’t Riet Verzekeringen samen met Nh1816 dit jaar voor het eerst bij aan deze Cityrun by Night en Stichting KanZ.

 

Foto: Vincent de Vries

Komende projecten
28-3-2020
Rondje Zegveld (uitgesteld)
5-4-2020
Verbeeten Challenge (uitgesteld)
5-4-2020
De Dijkloop Koedijk (uitgesteld)
10-4-2020
Heerhugowaard Cityrun by Night (uitgesteld)
12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)
10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon (uitgesteld)
17-5-2020
EsteRun
6-6-2020
10 van Boreft
28-3-2020
Rondje Zegveld (uitgesteld)

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

Dit evenement is tot nadere orde uitgesteld

5-4-2020
Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

Dit evenement is verplaatst naar 20 september (onder voorbehoud).

5-4-2020
De Dijkloop Koedijk (uitgesteld)

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

10-4-2020
Heerhugowaard Cityrun by Night (uitgesteld)

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon (uitgesteld)

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

17-5-2020
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.

6-6-2020
10 van Boreft

10 van Boreft

De 10 van Boreft is een hardloopwedstrijd in Bodegraven voor lokale goede doelen. Dit jaar, de negende editie, doen zo’n 250 lopers mee aan een mooie tocht van 10 km door Bodegraven.