Hardlopers tijdens De Dijkloop Koedijk

5 april 2020

De Dijkloop Koedijk

Op zondag 5 april is de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk. Een lustrum! De run gaat over een prachtig parcours, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Stichting Gouden Dagen.

Een prachtig parcours

De Dijkloop gaat over de dijk, door de polder en natuurgebieden. De start en finish zijn in de gezellige dorpskern van Koedijk. De run trekt ieder jaar veel belangstelling van de inwoners van Koedijk. Iedereen, in elke leeftijdscategorie, is welkom om mee te doen! Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: twee kidsruns (600 meter en 1,5 km), een zeer snelle 5,5 kilometer en de Kwart Marathon, die deels door het mooie recreatiegebied Geestmerambacht loopt

Stichting Gouden Dagen Alkmaar

Dit jaar gaat voor het eerst een deel van het inschrijfgeld (€ 2,50 per deelnemer) naar een lokaal goede doel: Stichting Gouden Dagen in Alkmaar, ook actief in Koedijk. Deze stichting organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Bijvoorbeeld tijdens ‘Gouden Koffie’: een structureel en laagdrempelig koffiemoment waar ouderen gratis aan kunnen schuiven. Aandacht is het sleutelwoord in de Gouden Dagen-aanpak: zodat ouderen zich gezien en gehoord voelen

Lokaal betrokken adviseur

Nh1816 is samen met Otterlo Financieel Advies hoofdsponsor van De Dijkloop in Koedijk. Het kantoor van Otterlo staat op een prachtige plek langs het Noordhollandsch Kanaal in Koedijk. Voor eigenaar Kasper van Otterlo is De Dijkloop bij uitstek het evenement om zijn maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Hij is sponsor van het eerste uur en blij dat bij deze lustrumeditie voor het eerst een goed doel betrokken is.

Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.