Hardlopers aan de start van de Westfriese Struuntocht 2019

Uitgesteld

Westfriese Struuntocht

Dit evenement is uitgesteld.
Op zaterdagavond 20 maart 2021 is de tweede editie van de Westfriese Struuntocht, waarbij deelnemers langs diverse schilderachtige plekjes in Enkhuizen wandelen. De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar drie lokale goede doelen.

Avondwandeling door Enkhuizen

Tijdens de Westfriese Struuntocht maken deelnemers een avondwandeling van zo’n zeven kilometer door de oude, sfeervol verlichte havenstad Enkhuizen. Meerdere bewoners en instellingen stellen voor deze gelegenheid hun percelen open, waardoor de wandelaars de mooiste onbekende plekjes van de stad kunnen ontdekken. De organisatie van deze wandeltocht ligt in handen van Stichting Westfriese Struuntocht. Hiertoe behoren vier Westfriese business clubs: Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen, Kiwanis Westfriesland en JCI Het Grootslag.

Opbrengst voor drie goede doelen

Het doel van de wandeltocht is om geld op te halen voor drie lokale goede doelen die zich inzetten voor een beter Westfriesland. Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt daar babystartpakketten van voor (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. De Baanbreker Enkhuizen biedt korte en langdurige professionele begeleiding aan mensen met psychische klachten en/of een beperking. En als derde goede doel is gekozen voor de Praktijkschool, locatie Stede Broec. Het praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen voor wie het behalen van een vmbo-diploma te hoog gegrepen is en leidt hen op voor wonen, werken, burgerschap en vrije tijd.

Sponsoring door Vrolijk Verzekeringen

Samen met Nh1816 is Vrolijk fd trotse hoofsponsor van dit evenement. Eigenaar Arend Vrolijk heeft vestigingen in Andijk en Enkhuizen. Hij vindt het heel mooi om een bijdrage te leveren aan het welzijn van Westfriesland.