Hardlopers aan de start van de Westfriese Struuntocht 2019

Uitgesteld

Westfriese Struuntocht

Dit evenement is uitgesteld.
Op zaterdagavond 20 maart 2021 is de tweede editie van de Westfriese Struuntocht, waarbij deelnemers langs diverse schilderachtige plekjes in Enkhuizen wandelen. De opbrengst van deze wandeltocht gaat naar drie lokale goede doelen.

Avondwandeling door Enkhuizen

Tijdens de Westfriese Struuntocht maken deelnemers een avondwandeling van zo’n zeven kilometer door de oude, sfeervol verlichte havenstad Enkhuizen. Meerdere bewoners en instellingen stellen voor deze gelegenheid hun percelen open, waardoor de wandelaars de mooiste onbekende plekjes van de stad kunnen ontdekken. De organisatie van deze wandeltocht ligt in handen van Stichting Westfriese Struuntocht. Hiertoe behoren vier Westfriese business clubs: Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen, Kiwanis Westfriesland en JCI Het Grootslag.

Opbrengst voor drie goede doelen

Het doel van de wandeltocht is om geld op te halen voor drie lokale goede doelen die zich inzetten voor een beter Westfriesland. Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maakt daar babystartpakketten van voor (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. De Baanbreker Enkhuizen biedt korte en langdurige professionele begeleiding aan mensen met psychische klachten en/of een beperking. En als derde goede doel is gekozen voor de Praktijkschool, locatie Stede Broec. Het praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen voor wie het behalen van een vmbo-diploma te hoog gegrepen is en leidt hen op voor wonen, werken, burgerschap en vrije tijd.

Sponsoring door Vrolijk Verzekeringen

Samen met Nh1816 is Vrolijk fd trotse hoofsponsor van dit evenement. Eigenaar Arend Vrolijk heeft vestigingen in Andijk en Enkhuizen. Hij vindt het heel mooi om een bijdrage te leveren aan het welzijn van Westfriesland.

Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.