Duurzaam beleggen

Beleggen doen wij duurzaam. Nh1816 is al ruim 200 jaar een zelfstandige en onafhankelijke verzekeraar. Wij hebben een sterke solvabele positie en een groot hart voor de mens en de maatschappij. Dat kenmerkt ook ons beleggingsbeleid. Wij houden rekening met de maatschappelijke gevolgen.

Waar belegt Nh1816 Verzekeringen in?

Nh1816 is aangesloten bij de Code Duurzaam Beleggen van het Verbond van Verzekeraars. Deze code sluit aan op internationaal erkende principes en richtlijnen van de Verenigde Naties en de OESO. Wij beleggen daarom bijvoorbeeld niet in bedrijven die betrokken zijn bij de productie van controversiƫle wapens of handel daarin. Ook beleggen wij niet in bedrijven die zich op andere manieren met dubieuze zaken bezighouden.

Duurzaam beleggen

Dat wij niet in wapens en dubieuze zaken beleggen, is duidelijk. Daarnaast is in ons beleggingsbeleid de zogenoemde ESG-integratie aanwezig. ESG is de afkorting voor Environment, Social en Governance. In de praktijk betekent dit dat wij voor onze beleggingen focussen op deugdelijk ondernemingsbestuur, energieverbruik, gezondheid, klimaat en veiligheid.

Code duurzaam beleggen

Bent u nieuwsgierig naar de Code Duurzaam Beleggen? Via de button downloadt u de Code Duurzaam Beleggen. Hierin leest u ook het ESG-convenant.

Naar boven