Frank Wijmans

Assistent netwerkbeheerder

Frank Wijmans

17-6-2016

Ooit ben ik begonnen als stagiaire op de IT-afdeling van Nh1816 Verzekeringen. En inmiddels al weer zeven jaar in dienst als assistent netwerkbeheerder. Ik zit in een team van vier mannen waar ik me helemaal thuis voel. Hard werken wordt afgewisseld met een grap wat ervoor zorgt dat de sfeer op de afdeling opperbest is.

De week begint heel vroeg op maandagochtend als ik begin met het opstarten van de backoffice processen, zoals de financiële verwerking en het opbouwen van brieven en formulieren naar onze intermediairs en verzekerden. Deze vroege start doe ik alleen op maandag en vrijdag. Verder komen de dagelijkse taken terug zoals een back-up draaien, het controleren van verstuurde e-mails naar relaties en het behandelen van vragen die per mail zijn gestuurd aan de helpdesk.
 

"Hard werken wordt afgewisseld met een grap"


Ik maak deel uit van de IT-Helpdesk van Nh1816 Verzekeringen. Deze helpdesk is er voor zowel interne als externe vragen. Intern helpen we bij storingen aan computers, printers, telefoons en het netwerk. Extern is het vooral ondersteuning van adviseurs bij het oplossen van problemen op het Portaal of andere storingen waarbij wij kunnen helpen. De nieuwe VerzekeringApp van Nh1816 is onlangs gelanceerd. Op dit moment krijgen we daarom de meeste vragen hierover en bieden we ondersteuning aan het intermediair om verzekerden te helpen in het gebruik van deze App. Hierdoor heb ik veel contact met de verschillende adviseurs wat het werk leuk en afwisselend houdt.

We kijken altijd om ons heen op zoek naar nieuwe technieken, software en manieren om de automatisering up-to-date te houden. Op dit moment worden de werkstations van alle collega’s door ons geüpgraded naar Windows 10. We bekijken ook constant of we op IT-gebied nog meer energiebesparend kunnen werken. Elke dinsdag hebben we werkoverleg waarbij we de lopende projecten bespreken en op de hoogte gehouden worden over andere zaken die op de IT afdeling spelen.

Mijn grote hobby is korfbal, dat doe ik al zo’n 23 jaar. Sinds mijn zeventiende speel ik in de selectie en inmiddels ben ik aanvoerder van het 1e team van DSO Alkmaar. We zijn dit seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse op het veld. Om mijn vereniging te ondersteunen heb ik de mogelijkheid aangegrepen om als medewerker van Nh1816 een project in te dienen voor de ondersteuning van een goed doel dat past binnen de 200 jaar actie van Nh1816 Verzekeringen. Naast korfballen ga ik graag met mijn vriendin uiteten of een terrasje pakken. Ook ga ik regelmatig met vrienden naar AZ of een avondje FIFA spelen op de Playstation of Xbox.

Andere verhalen van medewerkers

Medewerker Marketing & Communicatie

Kim van Kampen

Manager Acceptatie

Pascal de Vries

Schadebehandelaar materieel

Simone Vis