Iris Morsink Letselschadebehandelaar bij Nh1816

Letselschadebehandelaar

Iris Morsink

31-03-2017

Al ruim twee jaar werk ik bij Nh1816 Verzekeringen als letselschadebehandelaar. Na mijn rechtenstudie in Amsterdam heb ik enige tijd op een advocatenkantoor gewerkt, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Nh1816. Op de afdeling Letselschade werken achttien collega’s die zijn verdeeld over twee teams, te weten kort- en langdurige letselschade-trajecten. Ik werk in het team kort, wat betekent dat ik letselschades behandel die een korte doorlooptijd kennen.

Mijn fulltime werkweek begint elke dag met het in behandeling nemen van nieuwe letselschades die zijn binnengekomen en aan mij zijn toegewezen. Vervolgens neem ik voor een inventarisatie van de letselschade telefonisch contact op met de benadeelde. Ook heb ik vaak overleg met de door mij ingeschakelde deskundigen zoals een medisch adviseur of schaderegelaar. Elk letselschadedossier is weer anders en vraagt om een specifieke aanpak. Dit maakt mijn werkweek zeer afwisselend.
 

‘Door het kleinschalige karakter en het ‘wij-gevoel’ voelde ik me direct thuis bij Nh1816…’


Ik beoordeel de aansprakelijkheid binnen de lopende schadedossiers en heb veel contact met zowel verzekerden, als belangenbehartigers. Dit gaat vaak over het verloop van het herstelproces of een mogelijke afwikkeling van de letselschade. Het is belangrijk dat elke betrokkene krijgt waar hij recht op heeft en ik vind het daarom een uitdaging om in elk dossier tot een afwikkeling te komen waar alle betrokken partijen tevreden mee zijn. Het maakt mij zeker trots en tevreden als dat lukt!

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden volg ik op dit moment de opleiding Personenschade Middelzwaar Letsel. De kennis die ik tijdens deze opleiding opdoe, neem ik weer mee in de behandeling van mijn letselschadedossiers.

Door het kleinschalige karakter en het ‘wij-gevoel’ voelde ik me direct thuis bij Nh1816. Er hangt een prettige en collegiale sfeer en iedereen is open en toegankelijk. Nh1816 is als werkgever zeer betrokken bij haar werknemers. Er wordt hier hard gewerkt en dat wordt gewaardeerd. Zo wordt er bijvoorbeeld altijd aan je verjaardag gedacht met een attentie en kreeg ik een mooie bos bloemen toen ik net verhuisd was naar mijn nieuwe woning. Naast de personeelsvereniging waar ik lid van ben, wordt er ook een paar keer per jaar iets leuks voor ons als personeel georganiseerd. Van een bbq in de bedrijfstuin tot een teambuildingsuitje buiten de deur. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je ook contact hebt met de collega’s van andere afdelingen.

Er zijn op dit moment nog vele klussen die in mijn nieuwe huis gedaan moeten worden, toch breng ik mijn vrije tijd ook graag door met familie en vrienden. Ik ben altijd in voor een hapje, drankje en gezelligheid. Zo heb ik met een groepje vriendinnen een eetclub waarin we elkaar elke maand culinair proberen te verrassen. Als sportieve uitdaging sla ik op recreatief niveau regelmatig nog een balletje bij Tennisvereniging Heerhugowaard, waar ik al vanaf mijn jeugd lid ben. Ook zwemmen en lessen op de sportschool zorgen ervoor dat ik elke week weer fris en ontspannen de uitdagingen in mijn werkweek aan ga.

Andere verhalen van medewerkers

HR-Manager

Ellen Martens

Letselschadebehandelaar

Iris Morsink

Assistent netwerkbeheerder

Frank Wijmans