Simone Vis

Schadebehandelaar materieel

Simone Vis

5-2-2016

Vijf jaar geleden ben ik hier gestart, op de afdeling schade materieel. Via een oud-collega die al bij Nh1816 werkte ben ik attent gemaakt op een vacature voor behandelaar buitenlandschades bij Nh1816. Al in 1993, na mijn verhuizing uit Duitsland, ben ik als schadebehandelaar werkzaam. Eerst bij een maatschappij in Alkmaar en daarna bij een assurantiekantoor op de afdeling schadebehandeling. Zeer waardevolle ervaringen, want klantgerichtheid staat voor mij nog steeds voorop.

Auto-, reis- en AVP-schades door heel Europa zijn mijn specialiteit. Vanwege mijn afkomst ben ik vooral gespecialiseerd op de Duitstalige landen. Duitsland is nog steeds reisland/bestemming nummer 1 voor Nederlanders. Zo gaan zij niet alleen in de zomer, maar ook voor de wintersport naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dan zijn het veelal autoschades wegens gladheid en reis- of AVP-schades door ongelukken op de skipistes. Maar ook dichterbij huis behandel ik schades. In de zomer zit de kust vol met Duitse toeristen en zijn het vaak autoschades die in Nederland plaatsvinden.
 

"Klantgerichtheid staat voor mij voorop​"


Voor mijn verhuizing naar Nederland heb ik de Verzekeringsacademie in Duitsland afgerond en aansluitend een docentenopleiding voor deze beroepsopleiding gevolgd. Deze kennis en acht jaar werkervaring zijn nog steeds een waardevolle basis voor mijn huidige werkzaamheden. Ik correspondeer veelal rechtstreeks met Duitse verzekerings-maatschappijen en advocatenkantoren. In Duitsland volg ik seminars om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en jurisprudentie. Naast de vakinformatie zijn dit soort seminars ook belangrijk om goede contacten met Duitse collega’s te onderhouden. Door telefonisch en per mail in mijn moedertaal te communiceren met Duitse tegenpartijen schep ik meteen vertrouwen en kan ik op deze manier snel en met minder behandelingskosten een schade afhandelen.

Het ‘wij-gevoel’ en de collegialiteit bij Nh1816 zorgen ervoor dat ik elke dag weer met veel plezier naar mijn werk ga. Iedereen op kantoor is heel toegankelijk, steunt elkaar en zorgt zo voor een goede kennisoverdracht. Men durft vragen te stellen en er is altijd wel een collega met het juiste antwoord. We doen het immers met zijn allen, als team. Ik ben dan ook heel trots dat wij in ons jubileumjaar voor de 10e keer op rij beste schadeverzekeraar particulier van Nederland zijn geworden! Daarnaast zit ik in het bestuur van de personeelsvereniging om zo een bijdrage te leveren in het organiseren van uitjes voor alle leden.

In mijn vrije tijd wandel ik veel en neem ik regelmatig deel aan wandelmarathons, samen met goede vriendinnen. Ook hou ik ervan om samen met mijn man een weekendje weg te gaan en heb ik al heel wat leuke steden in Nederland en Europa bezocht. In tegenstelling tot wat veel mensen om mij heen denken heb ik mijn man niet in Nederland ontmoet. Wij hebben beiden naar San Francisco moeten vliegen om elkaar daar tegen het lijf te lopen. Waarschijnlijk zijn we daarom nog steeds gek op Amerika. Afgelopen jaar hebben we met onze kinderen een heerlijke rondreis door de States en Canada gemaakt.

Andere verhalen van medewerkers

Acceptant

Simone Luijk

Accountmanager tot 1-6-2017

Joeri Zoon

Auditor en Junior accountmanager tot 1-6-2017

Maik den Iseger