Fernand Veldkamp, bij Nh1816

Coördinator Marketing & Communicatie

Fernand Veldkamp (60)

14-11-2018

De dag dat iedereen vreesde dat geen computer het zou doen, 1 januari 2000. Vanaf die dag ben ik in dienst bij Nh1816. Ik herinner het mij als de dag van gisteren. 

Lange tijd vormde ik de eenmansfractie Marketing & Verkoopondersteuning, maar daar kwam in 2013 verandering in. De marketingafdeling bij Nh1816 heeft de afgelopen vijf jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. We zijn gegroeid naar een hecht team van zes collega’s met allemaal een eigen specialisme dat we over en weer inzetten. Zo hebben we Nh1816 nog beter op de kaart gezet, maar ook de ondersteuning aan adviseurs uitgebreid en geprofessionaliseerd. MVO evenementen en ledenvoordeelacties vanuit de Coöperatie zijn daarvan belangrijke voorbeelden. Het marketing & communicatie team zet zich dagelijks in voor de promotie van Nh1816 Verzekeringen én de verzekeringsadviseur!

'...We zijn gegroeid naar een hecht team van zes collega's met ieder een eigen specialisme dat we over en weer inzetten.'

Mijn focus richt zich met name op de commerciële ondersteuning van kantoren en de communicatie namens Nh1816. Het is een cliché, maar in mijn werkweek is geen dag hetzelfde. Het ene moment help ik een ondernemer met het schrijven van een verkooptekst of een advertentie, in het volgende maak en verstuur ik een e-mailing aan onze adviseurs en in weer een ander geef ik ondersteuning aan een gebruiker van ons nieuwe marketing-ondersteuningsplatform ‘Business Support’. 

De rode draad is altijd adviseurs helpen bij hun commerciële activiteiten. Een ander belangrijk speerpunt is het opstellen en communiceren van Nh1816 informatie. Uiteenlopend van (nieuwe) productinformatie, uitleg over nieuwe regelgeving en de verzending van de wekelijkse nieuwsbrief. Vrijwel alle officiële Nh1816 communicatie aan de samenwerkende adviseurs komt vanaf mijn werkplek.

De meeste voldoening haal ik uit het feit dat ik door mijn werk mensen blij maak. Bijvoorbeeld een verzekerde kan na mijn uitleg wel inloggen op de VerzekeringApp, of een adviseur heeft met mijn hulp een succesvolle actie gedaan of weet hoe hij Business Support kan gebruiken. Dienstverlening zit in mijn bloed. En daarmee kan ik bij Nh1816 uitstekend uit de voeten.

Ik ben in de Zaanstreek geboren en getogen en woon samen met mijn vrouw Inge in Wormerveer. Onze beide dochters zijn met hun partners inmiddels ook Gladoren geworden (Wormerveerders worden Gladoren genoemd; google dat maar eens). In januari wordt onze jongste dochter voor het eerst moeder en wij dus opa en oma. Weer een ervaring rijker! Behalve mijn superleuke baan bij Nh1816, hou ik me met veel verschillende dingen bezig. Mijn grootste passie is theater maken. Toneelgroep Morgana uit Krommenie is mijn thuisbasis, maar soms treed ik als gastspeler elders op.

Op het toneel van Koninklijk Theater Carré ging mijn bloed sneller stromen tijdens de Nh1816 jubileumvoorstelling in 2016. Als ik daar aan terugdenk is de glimlach niet van mijn gezicht te poetsen. Mijn volgende theaterervaring wordt de Kerstmusical Scrooge in de Grote Kerk van Alkmaar die komende december op het programma staat. Kom vooral kijken.

 

Andere verhalen van medewerkers

Kirsten Schreuder

Niels Duinmaijer

Netty Grootjes