Kirsten Schreuder, bij Nh1816

Risk Analist

Kirsten Schreuder (25)

21-9-2018

Na mijn studie Financial Economics ben ik sinds april 2017 werkzaam bij Nh1816 Verzekeringen op de afdeling Risk. Door de groei van Nh1816 Verzekeringen en de professionalisering van ons team zijn we inmiddels, inclusief mijn persoontje, drie man sterk. Samen met Jeroen en John vorm ik team Risk.

Elke ochtend fiets ik, nu nog vanuit mijn huis in Oudkarspel, in vijf minuten naar mijn werk. Dat ervaar ik wel als een luxe, zo dichtbij. Ik begin mijn dag meestal met koffie halen voor de collega’s op de “zolder”. Met een goede kop koffie in de hand bekijk en beantwoord ik mijn mail en lees ik het verzekeringsnieuws door. Hieruit halen we signalen uit de markt die we verwerken in onze analyses. Denk bijvoorbeeld aan de kabinetsplannen voor scenario analyses en markttrends die we in onze portefeuille kunnen herleiden.

Als Risk Analist heb je een adviserende rol naar directie toe. Mijn werkzaamheden verschillen daardoor per dag en hangen af van de vraagstukken op dat moment. Hiervoor verzamel ik data en informatie en verwerk ik dit in onze modellen. Daarna analyseer ik de uitkomsten en rapporteer ik de bevindingen. Een constante factor hierin is Excel. Hiermee maak ik data inzichtelijk en breng ik informatie over met behulp van rekenmodellen en dashboards.

‘...In korte tijd, met een klein team, hebben we grote stappen kunnen maken.

In ons wekelijks teamoverleg bespreken we de werkzaamheden en deadlines die er aankomen. Uitdagend werk waarbij ik de mogelijkheid krijg om uiteenlopende werkzaamheden binnen risicomanagement op te pakken. Eigen initiatief wordt hierbij gestimuleerd. Een van de taken is het adviseren over complexe vraagstukken die uit de organisatie komen, zoals het in kaart brengen van de betalingsprocessen en het identificeren van risico’s. Ik werk daarin vaak samen met de afdeling acceptatie en financiën. Binnen de afdeling Risk vullen we elkaar goed aan. Dit zorgt ervoor dat we in korte tijd, met een klein team, grote stappen kunnen maken.

Naast mijn werk voetbal ik al jaren met veel plezier bij LSVV, de plaatselijke voetbalclub. Dinsdag en donderdag train ik en op zondag spelen we een wedstrijd. Andere ontspanning vind ik door met vrienden af te spreken en naar de bioscoop te gaan. Volgend jaar staat voor mij een verhuizing naar Zuid Scharwoude op de planning en ga ik mijn nieuwe woning inrichten. Dit zal dan de nodige vrije tijd in beslag nemen. Maar dat heb ik er graag voor over!

Andere verhalen van medewerkers

Niels Duinmaijer

Netty Grootjes

Mark de Niet