Marije Wiebenga

Teamleider Financiën

Marije Wiebenga

3-11-2016

Mei 2014 ben ik bij Nh1816 Verzekeringen komen werken. Eerst als financieel medewerker en later ben ik Teamleider Financiën geworden. Mijn werk vind ik zo leuk omdat het heel veelzijdig is. Ik geef leiding aan zeven dames op de afdeling Financiën, maar werk ook deels mee. Dat zorgt ervoor dat ik altijd feeling heb met het werk dat we op de afdeling doen. We zijn, al zeg ik het zelf, een heel hecht team. Altijd oprecht geïnteresseerd in elkaar en bereid om voor elkaar een stapje harder te lopen.

Op onze afdeling verwerken we alle in- en uitgaande betalingen. Daarbij gaat het om de premie incasso van onze verzekerden en de uitbetalingen in het geval van een schade of teruggave van premie. Daarnaast verzorgen we het debiteuren & crediteurenbeheer en de daarbij behorende contacten met adviseurs en leveranciers.
 

‘….een heel hecht team. Altijd oprecht geïnteresseerd in elkaar en bereid om voor elkaar een stapje harder te lopen’


We zijn druk bezig met het centraliseren en automatiseren van betalingsregelingen. Soms keren we een schade uit waar uiteindelijk geen dekking voor bleek te zijn, omdat het buiten de dekking valt of wegens wanbetaling. Waar voorheen een schadebehandelaar dit zelf probeerde terug te halen, ligt dit nu bij Financiën. Zo krijgt iedereen een gelijke behandeling en wordt het makkelijker gemaakt iets aan ons terug te betalen zonder de tussenkomst van een incassobureau. Dit heeft heel wat aanpassingen van ons systeem gevergd. Nieuwe communicatiestukken hebben we hiervoor gemaakt in samenwerking met de afdelingen schade en backoffice. Hiermee nemen wij de werkdruk op dat gebied weg bij onze collega’s, zodat zij meer tijd hebben voor het afhandelen van schades. 
Verder heb ik in mijn werk veel contact met onze klanten over betalingen, achterstanden en verrekeningen. Het kunnen soms lastige gesprekken zijn omdat je een vervelende boodschap aan de klant moet brengen. Hierbij is het belangrijk dat we respectvol met onze verzekerden omgaan. Op onze afdeling hebben we soms ook te maken met klanten die achterstand in betaling hebben. En dat kan soms verstrekkende gevolgen hebben voor hun verzekering. Daar proberen we dan op te wijzen en uitleg te geven daar waar dat nodig is. Vaak ook via de betrokken adviseur.

Naast mijn werk sport ik graag. Ik doe mijn best om vanuit Langedijk op de fiets naar mijn werk te komen. Dit is echter heel lastig als ’s ochtends mijn auto lonkt. Heel fanatiek ben ik daarentegen in badminton (en nee dit doe je niet alleen op de camping). Dit doe ik het liefst twee tot drie keer per week. Trainen, vrij spelen, toernooitjes allemaal leuk en super intensief. Ook gezellig afspreken met familie en vrienden om uiteten te gaan of een borrel te drinken vind ik heerlijk. Zo kan ik goed ontspannen om op maandag weer fris aan een nieuwe werkweek te beginnen.

Andere verhalen van medewerkers

Medewerker Marketing & Communicatie

Kim van Kampen

Manager Acceptatie

Pascal de Vries