Mark de Niet, medewerker Marketing & Communicatie Nh1816

Medewerker Marketing & Communicatie

Mark de Niet

26-1-2018

Als medewerker van de afdeling marketing & communicatie zou het een kleine moeite moeten zijn om een gelikt stukje te schrijven voor de rubriek Werkweek van… Maar over jezelf vertellen is toch iets anders dan over de zaak.

Eerst een stukje voorinformatie. Mijn loopbaan bij Nh1816 Verzekeringen begon namelijk in 2001 op de afdeling acceptatie, waar ik leerde om polissen op te maken, risico’s af te wegen en goede afspraken te maken met onze verzekeringsadviseurs. In 2007 mocht ik die afspraken buiten de deur maken en werd ik accountmanager Noord-Holland en Friesland. Toen in 2010 een uitdaging voorbij kwam in de kledingindustrie verliet ik Nh1816. Het uitstapje zou uiteindelijk vier jaar duren en waarin ik veel geleerd heb van het ondernemerschap, andere culturen, maar waar ik ook ervaren heb hoe goed het bij Nh1816 allemaal geregeld is.

‘….hard werken voor een perfecte dienstverlening en een mooi resultaat, maar met oog voor de mensen om je heen.’

In maart 2014 keerde ik terug in Oudkarspel om in het Marketing team gaan werken. Met mijn ervaring bij Nh1816 kan ik aan veel marketing disciplines het ‘Nh1816-gevoel’ toevoegen. Voor mij staat dat gevoel heel dicht bij wat onze coöperatie wil uitdragen: hard werken voor een perfecte dienstverlening en een mooi resultaat, maar met oog voor de mensen om je heen.

Naast bijdragen aan ZEST Magazine, storytelling en het updaten van onze bedrijfscorrespondentie bestaat het grootste deel van mijn werkweek uit het begeleiden van sponsoring- en goede doelenprojecten. Samen met mijn ‘buddy’ Ramona Dekker bereid ik de MVO projecten voor van het moment van aanvragen tot de dag van het evenement en verder. De werkzaamheden variëren van het afstemmen van promotiematerialen tot het schrijven van pers- en social mediaberichten uit naam van de adviseurs. Daarnaast proberen we collega’s te betrekken op projecten en waar mogelijk zelf aanwezig te zijn. In 2017 hebben we samen met onze adviseurs aan bijna 25 lokale evenementen bijgedragen die werden georganiseerd voor het goede doel.

De reacties op onze MVO projecten geven heel veel voldoening. Veel evenementen worden buiten kantooruren georganiseerd en vragen een bepaalde flexibiliteit van mij en van het thuisfront: mijn vrouw en twee vloggende zonen. Maar aan aandacht geen gebrek. In mijn vrije tijd trekken we er vaak op uit richting strand, bos of museum en daarnaast mis ik zelden een schooloptreden of voetbalwedstrijd. Bij de VV Nieuwe Niedorp ben ik bovendien coach van JO11-3 waarin mijn oudste zoon op doel staat. Hierin zie ik overigens geen carrièrekansen. Daarnaast is mijn grote passie Italië. De Italiaanse keuken, de wijnen, de boeken, de films, alles heeft mijn aandacht. Ik spreek de taal inmiddels al aardig en ga het liefst ieder jaar een keer naar Italië. Vorige zomer was ik nog een paar dagen met een goede vriend in Venetië voor het filmfestival.

Andere verhalen van medewerkers

Acceptant

Jasper van Dijke

Letselschadebehandelaar

Iris Morsink