Niels Duinmaijer Nh1816

Letselschadebehandelaar

Niels Duinmaijer

19-06-2018

Na mijn studie Rechten en een baan in het bankwezen ben ik begonnen bij Nh1816 op de afdeling materiële schade waar ik veel geleerd heb. Die eerste periode was een goede opstap voor mijn huidige functie als letselschadebehandelaar. Inmiddels werk ik ruim zes jaar bij Nh1816 Verzekeringen en is het team van letselschadebehandelaars verdubbeld naar een groep van ruim twintig collega’s. Dat heeft o.a. te maken met de groei van Nh1816 en de professionalisering van ons team. Het is een hechte groep en we doen zoveel mogelijk met en voor elkaar.
 
Mijn fulltime werkweek begint elke dag met een lekkere fietstocht naar het werk. Ik spring graag op de fiets om wakker te worden en fris met een kop koffie in de hand plaats te nemen achter mijn bureau. Een goede start van mijn werkdag. Ik bekijk dan eerst mijn email en agenda zodat ik weet wat er die dag op het programma staat. Maar een echte planning kan ik niet maken. In de loop van de dag krijg ik namelijk veel telefoon waardoor mijn planning aangepast moet worden. De telefoon heeft een leidende rol in mijn werk. Belangenbehartigers, betrokkenen en adviseurs bellen over dossiers die ik in behandeling heb.
 
De ‘letselschadewereld’ is behoorlijk in ontwikkeling. We proberen pragmatischer te werken. Niet voor elk wissewasje een bonnetje, maar kijken naar het totaal. Daarmee behandel je een schade sneller en zijn alle partijen het meest geholpen. Waar vroeger veel werd geschreven, wordt nu toch snel de telefoon gepakt. Dit werkt beter en versterkt de band met betrokkenen waaronder de belangenbehartigers. 
 

‘….We staan altijd voor elkaar klaar en zoeken samen naar het beste resultaat voor betrokkenen.’

Toch loopt de afhandeling van een zaak soms vertraging op. Dan kijken we als een soort coldcase-team van de recherche met een frisse blik naar het dossier en zoeken naar nieuwe invalshoeken om de zaak op te lossen. Reconstructie van wat er gebeurd is en hoe het schadeproces is verlopen geven een goed beeld waar de oplossing zou kunnen liggen. Telefonisch contact, maar soms ook langs gaan bij betrokkenen of mediation bieden een uitkomst. Mijn opdracht is om te kijken hoe we het beste kunnen helpen zodat zij het leven zo goed mogelijk weer op kunnen pakken.
 
De veelzijdigheid van de rol als letselschadebehandelaar spreekt mij bijzonder aan. Je wordt zowel communicatief, verzekeringstechnisch als juridisch uitgedaagd. Daar hou ik van! We werken met een geweldige groep collega’s die zowel op het werk als daarbuiten met elkaar optrekken. We staan altijd voor elkaar klaar en zoeken samen naar het beste resultaat voor betrokkenen en Nh1816. Nh1816 biedt je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van meerdere cursussen die worden aangeboden. Naast het werk wordt er bij Nh1816 ook genoeg stilgestaan bij mijlpalen zoals jubilea en teambuildingsuitjes. Daar wordt met veel zorg aandacht aan gegeven voor ons als personeel.
 
Mijn vrijetijd breng ik zo veel mogelijk door met mijn gezin. Met mijn vriendin en onze dochter van twee woon ik sinds drie jaar in onze eigen gebouwde woning. Ik werk graag in de tuin. Met hobby’s als hardlopen, zaalvoetbal en fitness blijf ik fit. Daarnaast is het onderhouden van de sociale contacten met onze grote vriendengroep een belangrijk onderdeel van onze weekenden. Dus we gaan regelmatig gezellig uit eten met vrienden, op verjaardag en af en toe een biertje doen in de stad.
 
We zoeken nog collega’s! Dus ben jij een ervaren Letselschadebehandelaar en zoek je een no-nonsens omgeving waar je op collega’s kunt rekenen, dan komen we graag met jou in contact.

Andere verhalen van medewerkers

Letselschadebehandelaar

Iris Morsink

Letselschadebehandelaar

Karin Verhoeven