1 september t/m 1-4-2021

Ontdek De Dollard en Het Groninger Landschap

Op een markante plek, net naast de dijk ligt voormalige boerderij Bezoekerscentrum Dollard. Wie nader wil kennismaken met de Dollard kan het beste in dit bezoekerscentrum net onder Termunten starten. Bovenin het bezoekerscentrum is een prachtig uitkijkpunt met zicht op het rijke vogelleven in Polder Breebaart.

Het Groninger Landschap biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te varen, monumenten te bezoeken, via excursies of je eigen ontdekkingstocht. 

Gratis wandelkaart natuurgebied Dollard en Golden Raand

Vanaf het bezoekerscentrum kun je een wandeling maken langs Polder Breebaart en over de zeedijk met prachtig zicht op de Dollard. Hier vind je (in de periode eind april tot half september) de populaire zeehondenkijkwand, waar in het voorjaar de zeehonden en hun jongen regelmatig uitrusten op de zandplaten. De zeehonden laten zich graag bewonderen bij hoogwater. Drink na uw wandeling een heerlijk kopje koffie of thee in het bezoekerscentrum.

Als lid van de Coöperatie Nh1816 vraag je hieronder een gratis wandelkaart aan om de omgeving van het de Dollard te ontdekken. In het meegestuurde magazine Golden Raand lees je meer over het prachtige Groninger landschap!

Aanvragen wandel-/fietskaart en magazine

* Verplichte velden
Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 1-4-2021.
  • Per adres wordt één wandelkaart en magazine toegestuurd.

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Hou je van cultuur en natuur, van struinen en onderzoeken? Het Groninger landschap biedt je oneindige mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te varen, monumenten te bezoeken, deel te nemen aan excursies of je eigen ontdekkingstocht te plannen.

Wandelpad Polder Breebaart

Bij het Bezoekerscentrum Dollard is een vernieuwd pad aangelegd met zicht op het nieuw aangelegde broedeiland en uitzicht op Polder Breebaart waar Lepelaars en Steltlopers zich thuis voelen. Dit nieuwe pad is geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan.