panoramafoto van twee fietsers in het Reitdiepgebied

1 januari tot 1 april 2021

Wandel of fiets door het Reitdiepgebied

Het Groninger Landschap biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te varen, monumenten te bezoeken, via excursies of je eigen ontdekkingstocht. 

Zeven-sloten-tegelijk-pad

Dit beleefpad passeert zeven sloten met spannende bruggetjes, slingertouwen en een trekpontje. Een ideale manier voor kinderen om in contact te komen met de natuur van het Reitdiepgebied. Het pad kruist ook de bedding van de oude Hunze. Hier verwijst een houten schip naar het verleden toen deze rivier Groningen met de zee verbond. Het beleefpad is een prachtige aanvulling op de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum over weidevogels en de Hunze. Lees meer

Bezoekerscentrum (mits geopend)

In het bezoekerscentrum is een permanente expositie aanwezig over weidevogels en de voormalige getijdenrivier De Hunze. We nemen je mee in de wereld van de weidevogel en wat  de inzet is van Het Groninger Landschap om het leefklimaat voor de weidevogel te verbeteren. Naast weidevogels vertellen we het verhaal van De Hunze die vroeger stroomde vanuit Drenthe, via de stadrand van Groningen, naar de Waddenzee.

Gratis wandel-/fietskaart Het Reitdiep en magazine Golden Raand

Ga zelf op ontdekkingstocht in dit prachtige natuurgebied. Het bezoekerscentrum vervult de functie van toegangspoort tot het gebied en vormt dan ook een mooie uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Als lid van de Coöperatie Nh1816 vraag je hieronder een gratis wandelkaart aan om de omgeving van Het Rietdiep te ontdekken. In het meegestuurde magazine Golden Raand lees je meer over het prachtige Groninger landschap!

Aanvragen wandel-/fietskaart en magazine

* Verplichte velden
Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 1-4-2021.
  • Per adres wordt één wandelkaart en magazine toegestuurd.

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Hou je van cultuur en natuur, van struinen en onderzoeken? Het Groninger landschap biedt je oneindige mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, te varen, monumenten te bezoeken, deel te nemen aan excursies of je eigen ontdekkingstocht te plannen.

Wandelpad Polder Breebaart

Bij het Bezoekerscentrum Dollard is een vernieuwd pad aangelegd met zicht op het nieuw aangelegde broedeiland en uitzicht op Polder Breebaart waar Lepelaars en Steltlopers zich thuis voelen. Dit nieuwe pad is geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan.