Bolmeer in Groninger Landschap

6 april tot 1 juli 2021

Wandelen door het Zuidelijk Westerkwartier

Het Groninger Landschap biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen, monumenten te bezoeken, via excursies of je eigen ontdekkingstocht. 

Parels in het Zuidelijk Westerkwartier

Wie Groningen zegt, denkt aan eindeloze vergezichten: het fascinerende samenspel tussen land en water, wolken en wind. Heel anders is dat in het Zuidelijk Westerkwartier. Hier beheren we onze prachtige houtsingels en bosgebieden: goed voor vele kilometers wandelroute.

Dassen
Sinds enkele jaren is de Das terug in het Zuidelijk Westerkwartier. Het begon met enkele jonge dieren die door het Westerkwartier zwierven opzoek naar geschikt leefgebied. De dassen waren vermoedelijk afkomstig uit zuidoost Friesland en de kop van Drenthe. Inmiddels hebben de dassen zich gesetteld en zijn er  paartjes gevormd. Met behulp van speciale camera’s is vastgesteld dat er jaarlijks jonge dassen worden geboren in het Zuidelijk Westerkwartier. 

Ook interessant in het Zuidelijk Westerkwartier: Erfgoed Iwema Steenhuis

Gratis gebiedsfolder Zuidelijk Westerkwartier

Ga zelf op ontdekkingstocht in dit prachtige natuurgebied. Als lid van de Coöperatie Nh1816 vraag je hieronder een gratis wandelkaart aan om de omgeving van het Zuidelijk Westerkwartier te ontdekken. In het meegestuurde magazine Golden Raand lees je meer over het prachtige Groninger landschap!

Aanvragen gebiedsfolder Zuidelijk Westerkwartier

* Verplichte velden
Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk t/m 1-7-2021.
  • Per adres wordt één wandelkaart en magazine toegestuurd.

Wat is er te doen in het Groninger Landschap?

Iwema Steenhuis in Niebert

Iwema Steenhuis is rond 1400 gebouwd, door de familie Iwema. Steenhuizen dienden als toevluchtsoord voor de Groningse adel, rijke boeren en grootgrondbezitters. Deze werden in de Middeleeuwen steeds rijker, en daarmee een doelwit. Men wilde een veilige plek om naar toe te kunnen gaan in onrustige tijden. Iwema Steenhuis is het enige overgebleven steenhuis van de ongeveer 160 steenhuizen die ooit in de provincie Groningen stonden. Sinds 1988 is dit steenhuis in het bezit van Het Groninger Landschap.