blije personen in zorgcentrum

Berlicum

Coronaproof op de duo-fiets

De kwetsbare ouderen in Berlicum kunnen coronaproof fietsen! Mede dankzij een donatie namens de coöperatie Nh1816 Verzekeringen is de duo-fiets van woonzorgcentrum Vivent Berlerode verrijkt met een transparant coronascherm. De duo-fietsen van Seniorenvereniging Bres volgen snel.

Met z’n tweeën op de fiets

De duofiets is een speciale fiets waar je met z’n tweeën, naast elkaar, op fietst. Zo kunnen bijvoorbeeld dementerende ouderen samen met een begeleider veilig de weg op. Een activiteit waar zij veel plezier aan beleven! Maar de duo-fiets van Vivent Berlerode stond even stil; er was een reparatie nodig. Ook gooide de coronacrisis roet in het eten; op de fiets kun je geen anderhalve meter afstand van elkaar houden. Dat geldt ook voor de duo-fietsen die Seniorenvereniging Bres verhuurt.

Transparante coronaschermen

Sinds kort is hier een oplossing voor bedacht: een transparant scherm tussen de twee zitplaatsen van de fiets. Deze aanpassing is mede mogelijk dankzij een donatie namens de coöperatie Nh1816 Verzekeringen. De verzekeraar verdeelde een bedrag van 1.250 euro over Vivent Berlerode en Seniorenvereniging Bres. Hiermee is de fiets van de woonzorggroep gerepareerd én coronaproof aangepast. De duo-fietsen van de seniorenvereniging volgen snel.

Speciaal fonds Coöperatie Nh1816

De schoonzoon van een van de bewoonsters van Vivent Berlerode is werkzaam bij Nh1816 en deed met succes een beroep op het speciale fonds dat de coöperatie beschikbaar stelde in deze coronatijd.

Blij met waardevolle bijdrage in coronatijd

“We zijn ontzettend blij met deze donatie, want nu kunnen we onze duo-fiets weer volop inzetten!”, vertelt Gerrie van Santvoort namens Vivent Berlerode. “Voor onze bewoners is het in deze tijd nauwelijks mogelijk om bezoek te ontvangen. Daarom is het heel fijn om samen met een begeleider coronaproof erop uit te gaan.” Herman Schunselaar beaamt dit namens Seniorenvereniging Bres: “We zijn dankbaar voor de waardevolle bijdrage in deze moeilijke tijd. Ik weet zeker dat we bij veel ouderen weer een lach op hun gezicht kunnen toveren!”

coronaproof duo-fiets