High tea en surprise voor Zorginstelling Sterrenbosch

Vrijdagmiddag 5 juni werd het personeel van Zorgcentrum Sterrebosch verrast met een persoonlijk cadeaupakket namens het financieel advieskantoor Vleeshouwers Financiële Diensten en Nh1816 Verzekeringen.

Persoonlijk cadeaupakket

De cadeaus zijn een uiting van dank en bewondering voor de inzet van de zorgverleners in tijden van corona. Het pakket bestond uit verschillende producten van lokale ondernemers.

High tea voor bewoners

Ook de bewoners van het zorgcentrum werden niet vergeten. Een week eerder kregen zij door een pas geopend restaurant M’blend uit Maasbracht een uitgebreide High Tea aangeboden. Een mooi gebaar, nu eenzaamheid onder ouderen wordt versterkt door de coronacrisis.

Maatschappelijk betrokken

Gerard Vleeshouwers, directeur van het gelijknamige advieskantoor, vertelt dat de keuze voor Zorgcentrum Sterrebosch niet zonder reden is: “Met onze medewerkers op kantoor hebben we uitgebreid gesproken over wat wij kunnen betekenen voor de mensen in onze omgeving. Meerdere medewerkers hebben familieleden in Sterrebosch en vertelden over de eenzaamheid van de bewoners die maandenlang geen bezoek mochten ontvangen. Zij vertelden ook over het personeel dat met veel aandacht en compassie het gemis probeerde op te vangen.” Op kantoor Vleeshouwers werd daarom unaniem besloten iets voor dit zorgcentrum te betekenen.

Hartverwarmende reacties

De reacties van de personeelsleden en de bewoners van Sterrebosch waren hartverwarmend. Met de laatste versoepelingen die zijn aangekondigd door de overheid, worden familiebezoeken gelukkig meer en meer mogelijk. “Op deze manier even stilstaan bij het verdriet van veel ouderen, geeft ons een heel voldaan gevoel,” aldus Gerard.

 

Sfeerimpressie