Schagen en omgeving

Interactieve knuffeldieren voor demente ouderen

Financieel advieskantoor Kleimeer Assurantiën kwam samen met Nh1816 in actie voor ouderen van de lokale Woonzorggroep Samen. Eind juni heeft het advieskantoor hen speciale interactieve knuffeldieren geschonken, die als huisdieren reageren en daardoor als ideaal gezelschap fungeren in deze moeilijke en eenzame coronatijd.

Interactieve knuffels tegen vereenzaming
Robert Kleimeer, eigenaar van het gelijknamige advieskantoor, kwam naar Lelypark in Wieringerwerf en Magnushof in Schagen om de knuffels hoogstpersoonlijk te overhandigen. De interactieve knuffels bieden steun aan de ouderen van Woonzorggroep Samen. Ze reageren als huisdieren en fungeren daardoor als ideale gezelschapsdieren. Dit bevordert de mentale gezondheid van de ouderen. Met name van mensen met dementie. Belangrijk, want in deze moeilijke coronatijd vereenzamen ouderen steeds meer, omdat contact met de buitenwereld voor deze groep nauwelijks mogelijk is.

“Contact met de buitenwereld is voor ouderen beperkt. De interactieve knuffels bieden steun en troost”, vertelt Robert Kleimeer.“Wij gaan ze verdelen over alle locaties van Woonzorggroep Samen”, vertelt een blije Anja Dijkstra in Magnushof.

Woongroep Samen
De Woonzorggroep Samen heeft 20 woonlocaties in de gemeente Schagen en Hollands Kroon. Ze organiseert onder meer verschillende activiteiten voor de ouderen, die hulp behoevend zijn. Vanwege de huidige coronabeperkingen is dit tijdelijk niet mogelijk.

Sfeerimpressie