Veenendaal

Kom op visite kar voor Zorggroep Charim

De vrouw en twee dochters van Henk van Ledden, adviseur bij Ploeg Assurantien, werken bij Zorggroep Charim in Veenendaal. Zij komen dagelijks thuis met schrijnende verhalen van bewoners die al maanden hun familieleden niet mogen zien. Dit is slecht voor de mentale gezondheid van de ouderen; zij kunnen zo erg vereenzamen.

'Kom op visite' kar
Om de ouderen een steuntje in de rug te bieden, is een inventieve oplossing bedacht door Timmerbedrijf van Balen uit Maassluis: de ‘Kom op visite kar’. Dit zijn kleine karren die coronaproof zijn gemaakt, waardoor familieleden de bewoners van de zorggroep toch op een veilige manier kunnen bezoeken. Ook na deze tijden van corona kan de zorggroep deze visitekar blijven inzetten.

Samen betrokken
Samen met Nh1816 heeft Ploeg Assurantiën één 'Kom op visite kar' mogelijk gemaakt voor de zorggroep. Henk vertelt; “Het is heel bijzonder om mensen via dit initiatief eindelijk weer met elkaar in contact te kunnen brengen. Partners en familieleden hebben elkaar al ruim twee maanden niet in levende lijven gezien. Een ontroerend moment van een eerste ontmoeting na deze lange en eenzame periode werd vastgelegd door een van de verpleegkundigen. Een heel waardevol moment.”

Sfeerimpressie