speciaal bier le soigneur gedronken door wielrenners

Hilvarenbeek

Speciaal (fiets)bier Le Soigneur voor betrokkenen toertocht Vrijthof-Vrijthof

Betrokkenen van de mountainbike toertocht Vrijthof-Vrijthof kregen van Aarts & Van der Wouw en Nh1816 een speciaal voor het evenement gebrouwen blond bier. Een welkom geschenk om de smaak van teleurstelling weg te spoelen.

Het bier ‘Le Soigneur’ is gebrouwen bij Bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek, bedoeld om te introduceren en verkopen tijdens de aftrap van de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge: een mountainbike toertocht voor KWF Kankerbestrijding. Maar corona gooide roet in het eten. De horeca ging wederom op slot en evenementen werden geannuleerd. De kleine, plaatselijke bierbrouwer werd hier ook door getroffen. Ad Aarts, mede-eigenaar van Aarts & Van der Wouw, deed daarom een beroep op het Samen Betrokken fonds om een aantal flesjes bier af te nemen.

“We hebben een bedankkaartje aan de flesjes gehangen, om ze vervolgens persoonlijk langs te brengen bij de vrijwilligers en sponsors van de Challenge”, vertelt Ad. “Het voelde heel goed om hen te verrassen en verblijden! De opbrengst van de verkoop van het bier gaat overigens rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding: een mooi doel. En ondertussen blijven wij positief vooruitkijken naar het moment dat de toertocht alsnog plaats mag vinden.”