Veldhoven

Steun aan Theater de Schalm

Bijzondere bijdrage voor zomerprogramma De Schalm
Een geweldige gift van € 9.000,- voor Theater de Schalm als bijdrage aan een boeiende zomerprogrammering. Het lokale financieel advieskantoor De Wit en Nh1816 Verzekeringen slaan de handen ineen om het Veldhovense theater te helpen.

Steun voor de cultuursector
De cultuursector heeft het zwaar. Dat mag geen nieuws meer zijn. Om te overleven moeten de theaters in Nederland inventief zijn. De Schalm in Veldhoven is dat zeker. Het theater heeft bijvoorbeeld haar livestreammogelijkheden razendsnel ontwikkeld. Gelukkig kan ook het fysieke theater inmiddels weer voorzichtig open. Deze zomer wordt er een speciale ‘zomerprogrammering’ gepresenteerd.

Interessante zomerprogrammering
Inge Ronkes, medewerker Marketing & Sales bij De Schalm: ‘We hebben in korte tijd een mooi programma samengesteld met leuke artiesten. We besteden extra aandacht aan kinderen en ouderen, die in de afgelopen coronaperiode veel afleiding moesten missen, terwijl dat nu juist zo hard nodig was.’

Kantoor de Wit wil iets terug doen
Voor Kantoor de Wit en Nh1816 was dit een belangrijke reden om bij te dragen. Eigenaar Martijn de Wit legt uit: ‘Ondanks dat we allemaal thuis moesten blijven in de afgelopen maanden hebben we in de financiële branche geen tegenslag gehad. Daar ben ik natuurlijk dankbaar voor, maar tegelijkertijd raakt ons het lot van andere ondernemers zoals die in de cultuursector.’ Met succes deed Martijn een beroep op het fonds dat de Coöperatie Nh1816 in het leven riep om initiatieven te steunen om corona gedupeerden te helpen.

Musicals basisschool in De Schalm
Ronkes: ‘Met deze bijdrage kunnen we een groot deel van de zomerprogrammering financieren. We hopen daarnaast dat deze bijdrage ook andere sponsoren uitnodigt om bij te dragen.’ Deze week ontvangt De Schalm honderden groep 8-leerlingen van basisscholen in de omgeving. Zij kunnen nu in een echt theater hun musicals opvoeren die door de coronacrisis in het water dreigden te vallen. ‘De blijdschap van de kinderen, ouders en leerkrachten is niet te filmen,’ besluit Ronkes.

Sfeerimpressie