vier personen met grote cheque in hand

Mierlo

Ruime gift voor steun en begeleiding veteranen

Namens de Coöperatie Nh1816 en Noventas Verzekeringen ontving Stichting Onbekende Helden een cheque van maar liefst 15.000 euro. De welkome bijdrage wordt geïnvesteerd in middelen om, ondanks de beperkingen die het coronavirus ons oplegt, in contact te blijven met de veteranen in Nederland en hen de maatschappelijke hulp te blijven bieden die zo hard nodig is.

Grote uitdaging in coronatijd
Stichting Onbekende Helden begeleidt 110.000 veteranen in Nederland in hun oriëntatie op de arbeidsmarkt. Het team staat nu voor grote uitdagingen om hun dienstverlening aan deze helden te blijven uitvoeren. Fysieke workshops en bijeenkomsten zijn nog maar beperkt mogelijk. Nu zijn zij toegewezen op zoomsessies, webinars en workshops met beperkte capaciteit, die lang niet altijd hetzelfde effect sorteren.

Investeringen nodig
Om de veteranen beter van dienst te kunnen zijn tijdens de anderhalve meter samenleving is Onbekende Helden gedwongen te investeren in middelen en manuren. Eén op één sessies op kleine locaties zijn nog steeds mogelijk. Maar de professionele begeleiding en overhead van die locaties zorgen voor hogere kosten. De stichting is afhankelijk van sponsorinkomsten en donaties, die zij ontvangen bij onder andere evenementen en businessclubs. Die vinden nu ook niet meer plaats.

Steun namens Noventas Verzekeringen
Gabri Hessels is directeur van Noventas Verzekeringen. Een groot deel van zijn klanten bestaat uit militairen, zowel actief als postactieve. Zijn betrokkenheid bij Defensie is mede daardoor erg groot. Hij legt uit: “Wij dragen onze Veteranen een warm hart toe en juist in deze tijden is het belangrijk om onze erkenning en waardering te laten zien. Daarom willen wij Stichting Onbekende Helden graag steunen. We vinden het heel mooi en bijzonder om samen met Nh1816 onze bijdrage te leveren!”

Lees meer in dit nieuwsbericht op de website van Stichting Onbekende Helden.