Helmond

Surprisepakketjes voor mantelzorgers in Helmond

Begin juni werden 130 Helmondse mantelzorgers verrast met een surprisepakketje namens financieel advieskantoor ABL Groep en Nh1816. Het initiatief is van Omzien naar Elkaar in Helmond.

130 surprisepakketjes

In samenwerking met Omzien naar Elkaar Helmond en Nh1816 kon ABL Groep 130 surprisepakketjes langsbrengen bij mantelzorgers in Helmond. Als dank voor hun steun aan ouderen in nood tijdens deze moeilijke coronatijd. Claire en Tom van Bree, adviseurs van ABL Groep, deden dit met veel plezier! In de pakketjes zat allerlei lekkers, zoals een doosje bonbons van de plaatselijke bonbonatelier.

Belangrijke rol van mantelzorgers

Door de coronacrisis raken ouderen steeds meer in een isolement. Mantelzorgers komen regelmatig langs bij ouderen en zijn daarom extra belangrijk in deze periode. Ze worden vaak vergeten omdat ze niet altijd even zichtbaar zijn, zoals personeel in een zorgcomplex. Mantelzorgers verdienen daarom óók een hart onder riem!

Steun aan ouderen in nood

Claire van Bree doet regelmatig vrijwilligerswerk voor Omzien naar Elkaar in Helmond: een werkgroep vanuit KBO Stiphout-Warande. Deze groep heeft als doelstelling om ouderen in Helmond te helpen en (zo nodig) begeleiden. Zo worden er bijvoorbeeld diverse activiteiten georganiseerd. Toen Nh1816 het extra fonds opende, pakte Claire deze kans met beide handen – op 1,5 meter afstand – aan.

Sfeerimpressie