personen buiten met cheque

Castricum

Verrassingsboxen voor maatjes Stichting Welzijn

Maatjes van Stichting Welzijn zijn door Weel Verzekeringen & Hypotheken en Nh1816 blij verrast met een wel heel lekkere box. Verse appelsap, een sleutelhanger en een heerlijke zelfgemaakte taart voor bij de Castricumse losse thee. Samengesteld door mensen van de dagbesteding van het Hof van Kijk-uit. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Tijdens de lockdown is het rustig in de horecagelegenheid van Hof van Kijk-Uit. Dat er meerdere mensen in het atelier van Hof van Kijk-Uit hard werken om 130 tassen te vullen met de heerlijke taarten, is te danken aan een idee van Sander Weel, de eigenaar van Weel Verzekeringen & Hypotheken. “In tegenstelling tot veel ondernemers zoals winkels en horeca in Castricum, gaan onze werkzaamheden gewoon door. Daar zijn we dankbaar voor, maar we vinden het belangrijk om iets te doen voor een ander waar het minder gaat.”

In de horeca, bij de dagbestedingen en ook bij het maatjesproject van Stichting Welzijn, gaat het nu minder. Het maatjesproject is bedoeld om eenzaamheid te bestrijden. Zij wandelen samen of bezoeken een museum. Dat kan nu niet. De verrassingsbox is naast een smakelijke attentie de reden voor een praatje. Als klapper op de vuurpijl kregen de stichtingen achter de dagbestedingen van het Hof van Kijk-Uit en van de Oude Keuken financiële steun. Sander Weel: “Samen met Nh1816 hebben we daarom een  donatie van € 1.500 gedaan. We wensen ze veel succes en geluk toe om de uitdagingen in deze moeilijke periode aan te kunnen.”