vericon deelt cheque uit aan iemand

Noord Salland

Voedselbank en Tafelronde Noord Salland

Een koud Valentijns weekend waarin de schaatsen worden ondergebonden, de drempel naar buiten voor eenzame ouderen nog hoger is en de liefde, ook bij mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, nog altijd door de maag gaat: treffender kan de actie ‘Snerttijd’ van Vericon Advies niet. Een actie waarbij het mes (of eigenlijk de lepel) aan drie kanten snijdt.

De Tafelronde Noord Salland start in deze wintertijd een toepasselijke actie om mensen te helpen die als gevolg van het COVID-19 in zwaar weer verkeren. Via www.snerttijd.nl kan je voor € 7,50 een liter snert kopen. De opbrengst van de verkoop gaat voor een deel naar maatschappelijke organisaties en verenigingen in de regio. Een ander deel wordt ingezet in de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen.

‘We scheppen flink wat borden vol zo’

Om de actie te steunen, besluit Arend Jan Veurink de helpende hand toe te steken. Samen met Nh1816 Verzekeringen bestelt hij 300 liter erwtensoep voor nog zo’n belangrijk maatschappelijk doel: de Voedselbank. “Het mes snijdt nu aan drie kanten,” zegt Arend Jan met een lach. “We scheppen flink wat borden vol zo.” Bij de Voedselbank zijn bijna 300 gezinnen aangesloten, die met moeite rondkomen van hun inkomen en alle extra’s kunnen gebruiken.